Connect with us

Stiri externe

Cât plătește Shakira ca să scape de închisoare

Deja de mai mulți ani, Shakira este acuzată de evaziune fiscală pentru că a evitat să plătească impozitele și taxele catre statul spaniol, susținând că locuia în Bahamas, deși petrecea majoritatea timpului în Catalunia. Artista susține în continuare că este nevinovată, dar a acceptat o înțelegere pentru a scăpa de închisoare. Iată ce sumă trebuie să plătească vedeta!

Publicat

pe

Cât plătește Shakira ca să scape de închisoare

În 2015, Shakira și-a schimbat rezidența din Bahamas în Barcelona. Procurorii susțin însă că ea locuia de fapt în Barcelona încă din anul 2012. Astfel că ar fi trebuit să plătească taxele pentru toate veniturile sale din perioada 2012 – 2014.

Au trecut deja ani buni de la începutul anchetei, iar Shakira a decis că a venit momentul sa cedeze. Ea își susține în continuare nevinovăția în public.

Cu toate astea, vedeta a acceptat o înțelegere pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea. În cazul în care era găsită vinovată, ea ar fi riscat o sentință de opt ani și două luni de închisoare.

În fața autorităților, artista a acceptat să recunoască că a făcut evaziune fiscală în perioada 2012 – 2014. Mai exact, că a înșelat statul spaniol cu 14.5 milioane de euro. Ea a plătit impozitele restante, dar lucrurile nu se opresc aici.

Vedeta are de plătit, în plus, o amendă de aproape 7.5 milioane de euro. În schimbul acestor bani, procesul se va încheia. Pedeapsa cu închisoarea se transformă și ea în sancțiune financiară. Asta înseamnă că artista va mai plăti încă aproape 500 000 de euro.

„Eram hotărâtă să-mi apăr nevinovăţia într-un proces despre care avocaţii mei erau încrezători că se va încheia în favoarea mea. Totuși, am luat decizia de a rezolva această chestiune în interesul superior al copiilor mei dragi. Ei nu vor să-şi vadă mama sacrificându-şi bunăstarea personală în această luptă”, a declarat ea.