Connect with us

ADPM Travel

Catalin Botezatu, vacanta inedita pe cel mai mare vas de croaziera din lume!

Catalin Botezatu a petrecut cinci zile de neuitat pe Oasis of the Seas, cel mai mare vas de croaziera din lume. Designerul a fost singura celebritate din Romania invitata sa ia parte la singurul circuit al uriasei ambarcatiuni in Europa, un eveniment de marca ce a avut loc saptamana trecuta. Vasul a fost lansat in anul 2009, iar pana acum a navigat doar pe Marea Caraibelor.

Publicat

pe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Catalin Botezatu, pe croaziera ce l-a dus din Malaga spre Rotterdam

Imbarcat in Malaga, Spania, Catalin Botezatu a trait, timp de cinci zile, o experienta fascinanta, bucurandu-se de un lux suprem, dar si de atractiile incredibile de pe vasul de croaziera.

Itinerariul l-a purtat pe designer prin stramtoarea Gibraltar, in nord vestul Spaniei, unde a vizitat pentru o zi orasul Vigo, urmand apoi doua zile pe Oceanul Atlantic, destinatia finala a vasului fiind Rotterdam, Olanda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parcul de distractii in aer liber de pe Oasis of the Seas

Oasis of the Seas este ca un oras plutitor in care calatoresc in jur de 6400 de pasageri, plus 2300 de membri ai echipajului. Nava are 16 etaje, 361 de metri lungime si 64 metri latime. Vasul are cabine cu balcon atat spre exterior, spre ocean, cat si spre interior, cu vedere la un parc imens sau la un urias centru de entertainment.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Central Park, un parc cu 12.000 de arbori si arbusti, situat pe puntea 6 a vasului

Oasis of the Seas se distinge avand in partea centrala un parc cu 12.000 de plante si arbusti naturali, restaurante a la carte, cafenele si terase.

In plus, in partea din spate a navei, pasagerii isi pot petrece timpul si intr-un urias centru de distractii exterior, ce include un carusel si un amfiteatru spectaculos cu o scena ce se transforma intr-o piscina imensa, acolo avand loc zilnic spectacole de acrobatie acvatica. Cei mai buni saritori de la trambulina din lume ofera publicului un show de neuitat, executand sarituri de la intaltimea ametitoare de 17 metri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasul are pista de aterizare pentru elicoptere

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masina din Great Gatsby, expusa pe promenada vasului

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parc de distractii in aer liber

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In departare se vede Aqua Park, un amfiteatru cu piscina unde au loc zilnic spectacole de acrobatii 

„Am mai fost pe vase de croaziera, insa acesta este cel mai mare, cel mai spectaculos. Am stat cinci zile si nici nu am avut timp sa il descopar pe tot. Am luat micul dejun, pranzul si cina in cele peste 10 restaurante a la carte, iar seara de seara am mers la spectacolele de tip Broadway, care se desfasoara intr-un amfiteatru elegant cu peste 2500 de locuri.

Afara, la Aqua Theatre, am asistat la show-uri de acorbatie spectaculoase. In centrul vasului era o promenada acoperita, cu zeci de restaurante, cafenele, unde au avut loc spectacole sau parade ca la Disneyland. Din promenada ieseai in aer liber intr-un parc de distractii cu un carusel ca in povesti. La un etaj superior exista Central Park, un parc enorm, in aer liber, cu peste 12.000 de plante si arbori. Nici nu realizezi ca esti, de fapt, in mijlocul marii sau al oceanului”, povesteste Catalin Botezatu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oasis of the Seas include un inedit patinoar unde seara au loc spectacole pe gheata

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unul din cele doua simulatoare de surf

Designerul a trait, in premiera, cateva experiente de neuitat. Mai intai, a patinat pentru prima data, pe patinoarul situat, in mod exceptional, in interiorul vasului.

„Mi s-a parut incredibil ca, in mijlocul marii sa poti pune in picioarele patinele si sa te aventurezi pe gheata. Pe patinoarul respectiv, seara aveau sa evolueze, intr-un spectacol superb, cativa campioni mondiali”, spune Botezatu.

Apoi, pe ultima punte a vasului, a avut ocazia sa testeze simulatorul de surf si chiar si-a infrant teama de inaltime dandu-se cu tiroliana. Si nu oricum, ci deasupra parcului de distractii aflat la 10 etaje dedesubt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Catalin Botezatu, alaturi de cativa dintre romanii din echipa Oasis of the Seas

Pe Oasis of the Seas Catalin a avut placuta surpriza sa descopere ca lucreaza, in functii inalte, multi romani. De altfel, din prima zi in care s-a imbarcat pe vas, cu totii au aflat ca designerul se afla printre ei si au dorit sa il cunoasca personal si sa il felicite pentru tot ceea ce face in cariera.

„Serviciile la bord sunt exceptionale, insa m-am simtit si mai rasfatat fiind in grija atator romani amabili. Erau bucurosi sa ma vada, au fost foarte cooperanti si ma simt mandru ca romanii ajung sa lucreze in companii atat de mari peste hotare, in functii inalte”, spune Botezatu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intrarea spre Boardwalk, parcul de distractii in aer liber

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un carusel ca in povesti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Central Park

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intr-unul din zecile de magazine din incinta vasului de croaziera, proband un ceas exclusivist

Pe promenada vasului Catalin a avut surpriza sa vada expusa masina de epoca din filmul The Great Gatsby, sa admire expozitii de tablouri si chiar sa asiste la o licitatie a unui sort purtat de celebrul boxer Muhammad Ali.

Apoi, in zona de Solarium, Botezatu s-a relaxat in piscina si in jacuzzi cu directa vedere la ocean, a mers la spa si a facut miscare in sala de fitness, dotata cu 140 de aparate de ultima generatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pe promenada vasului, unde se gasesc zeci de restaurante si cafenele

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In parcul de distractii

A fost pentru prima si singura data cand Oasis of the Seas, cel mai mare vas de croaziera din lume, ce apartine companiei Royal Caribbean, a ajuns in Europa, el avand circuite doar in zona Americii.

Romanii vor avea insa ocazia sa traiasca o experienta similara cu cea a designerului de anul viitor cand in Europa va ajunge Allure of the Seas, o nava din aceeasi clasa cu Oasis.

Allure of the Seas isi va incepe circuitele sale prin Europa de la Barcelona, din luna mai, rezervarile putand fi facute prin www.rccl.ro inca de pe acum.

Foto: Agentia de Presa Mondena