Connect with us

Stiri Interne

Câţi bani a câştigat David Popovici doar din medaliile de anul acesta

După ce a scris istorie la Campionatele Mondiale de anul acesta, David Popovici a reușit să cucerească și 5 medalii la Campionatele Europene de Natație, desfășurate în România. Iată câți bani a câștigat campionul doar din medaliile de anul acesta!

Publicat

pe

Câţi bani a câştigat David Popovici doar din medaliile de anul acesta

În urmă cu câteva săptămâni, David Popovici a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de natație devenind primul înotător român cu această performanță. Apoi, la Campionatele Europene de juniori, desfășurate în România, a mai cucerit încă cinci medalii strălucitoare. Este vorba despre patru medalii de aur și una de argint.

Toate aceste performanțe extraordinare se traduc, bineînțeles, și în câștiguri financiare. Conform Fanatik.ro, Ministerul Sportului recompensează cu 19.000 de lei fiecare medalie de aur și cu 11.000 de lei medalia de argint. Asta înseamnă cam 15.000 de euro pe care David Popovici încasează.

După ce a scris istorie la Campionatele Mondiale, sportivul a primit o sumă frumoasă din partea Federației Internaționale de Natație, a Ministerului Sportului și a clubului CS Dinamo. David a încasat 368.000 de lei pentru aurul obținut atât în proba de 100 de metri, cât și în cea de 200 de metri. De asemenea, el va primi aproximativ 200.000 de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului României, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Cine este David Popovici, primul înotător român cu aur mondial

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *