Connect with us

Stiri Interne

Ce artiști au fost amendați după prestația de la Untold 2023

Scandalul Untold 2023 continuă. După ce Gheboasă a fost amendat de Jandarmerie pentru versurile obscene interpretate la festival în fața a zeci de mii de tineri în delir, iată că și alți artiști au fost sancționați din același motiv.

Publicat

pe

Ce artiști au fost amendați după prestația de la Untold 2023

Ediția din acest an a festivalului Untold nu a fost ferită de scandaluri care au și acum ecouri. Este deja de notorietate faptul că recitalul înțesat cu versuri obscene pe care Gheboasă l-a susținut în fața a zeci de mii de tineri în delir a stârnit reacții controversate.

Pe lângă numeroasele critici, artistul s-a ales și cu o amendă de 1000 de lei din partea Jandarmeriei Cluj. Lucrurile nu s-au oprit însă aici și alți câțiva artiști ar fi primit aceleași sancțiuni. Motivul? Au interpretat melodii cu versuri vulgare, licențioase ori rasiste.

Conform Cluj24, ar fi vorba de Cheloo, Freakadadisk și Ombladon de la Paraziții, dar și de Macanache.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ghebe (@gheboasa11)

Gheboasă a reacționat în mediul online după sancțiunea venită din partea autorităților. Într-un videoclip postat pe TikTok, acesta a acuzat că a fost amendat pe nedrept din singurul motiv că a fost singurul artist de etnir rromă care a urcat pe scena Untold 2023.

Răspunsul Jandarmeriei Cluj nu a întârziat să apară: „Nu se aplică sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură. Toate acţiunile noastre sunt ghidate de principiile imparţialităţii, echităţii şi respectului pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.