Connect with us

Stiri externe

Ce avere are Regele Charles

După moartea Reginei Elisabeta, Regele Charles a urcat pe tronul Regatului Unit, iar anul acesta, pe data de 6 mai, a fost oficial încoronat. De la momentul în care a fost numit Rege, averea actualului monarh a crescut cu jumătate de milion de dolari.

Publicat

pe

Ce avere are Regele Charles

Încă de când a urcat pe tronul Regatului Unit, toată lumea s-a întrebat ce avere are Regele Charles și cât a moștenit acesta după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Potrivit publicației britanice The Guardian, averea Regelui Charles a crescut în ultimele luni la aproximativ 2.3 miliarde de dolari. Regele deține numeroase proprietăți, mașini de curse și bijuterii extrem de valoroase.

Tot presa britanică scrie că printre cele mai valoroase „bunuri” ale acestuia se numără scutirea de la plata impozitului pe moștenire, care este de 40% în Regatul Unit. Regina Elisabeta a II-a avea o avere estimată de Forbes la 500 de milioane de dolari în momentul în care s-a stins din viață. Această sumă include obicete de artă, bijuterii, investiții imobiliare, precum și castelele Sandringham și Balmoral care i-au aparținut Reginei.

La momentul morții Reginei, mare parte din averea acesteia i-a revenit fiului cel mare, Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii.

Toate aceste cifre sunt însă pure speculații și analize făcute de presă cu ajutorul unor specialiști financiari. Averea exactă a Regelui nu este o informație publică și rămâne, așadar, necunoscută oficial. De menționat că Regele Charles încasează anual o sumă fixă, cu denumirea de Soverein Grant. Aceasta se ridică la aproape 20 de milioane de lire sterline.