Connect with us

Stiri Interne

Ce cărți s-au vândut cel mai mult în România în 2023

Românilor le place din ce în ce mai mult să citească, anunță Libris. Spre ce tip de lectură se îndreaptă ei cel mai des? Iată ce cărți s-au vândut cel mai bine în țara noastră pe parcursul anului 2023!

Publicat

pe

Ce cărți s-au vândut cel mai mult în România în 2023

Veste bună la început de an! Românilor le face din ce în ce mai multă plăcere să își petreacă timpul liber citind.

Cititul reprezintă o activitate care ne relaxează și, totodată ne ajută să ne dezvoltăm. Iar în combinație cu savuratul cafelei preferate, pe plajă sau în parc, este o modalitate perfectă de a ne petrece timpul liber. De a ne deconecta de la agitația de zi cu zi și a zbura cu gândul departe.

Librăria online Libris este, conform Adevărul, librăria cu cele mai multe vânzări online din țara noastră. Pe parcursul anului 2023, s-au vândut peste 2.5 milioane de volume. Oamenii au comandat, în medie, cărți cu o valoare de aproximativ 125 de lei.

Oamenii din București, Brașov, Cluj, Ilfov și Iași au fost cei mai buni cumpărători de cărți anul trecut. Pe primul loc în preferințele românilor s-au aflat cărțile pentru copii, urmate de cele din categoria beletristică.

Cea mai vândută carte a fost, în 2023, Rezerva, biografia Prințului Harry. Clasamentul este completat de volume precum Micul Prinț (Antoine de Saint-Exupéry) și Ține-ți copiii aproape (Gordon Neufeld & Gabor Maté).

Cei mai vânduți autori ai anului trecut au fost Lise Bourbeau, Gabor Mate și Prințul Harry.