Connect with us

Cinenews

Ce filme vor fi proiectate la TIFF 2024

TIFF 2024, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Europa Centrală și de Est, va avea loc în perioada 14-24 iunie la Cluj-Napoca. Așa cum se întâmplă în fiecare an, festivalul va aduce și de această dată, în prim plan, o selecție impresionantă de filme. Iată despre ce producții este vorba!

Publicat

pe

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va reprezenta, și în 2024, o experiență cinematografică memorabilă. Evenimentul se va desfășura în perioada 14-24 iunie la Cluj-Napoca. An de an TIFF, atrage o mulțime de pasionați de film nu doar din țara noastră, ci și de peste hotare.

The Promised Land

Mads Mikkelsen, celebrul actor danez cunoscut pentru rolurile sale din filme precum „Vânătoarea” și seria „Hannibal”, revine pe ecranul mare în filmul „The Promised Land”. Regizat de Nikolaj Arcel, filmul este o dramă istorică inspirată din evenimente reale, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția. Interpretarea sa remarcabilă i-a adus lui Mikkelsen premiul pentru cel mai bun actor la European Film Awards,. În plus, „The Promised Land” a fost propunerea Danemarcei pentru Oscarurile din 2024.

All of Us Strangers

„All of Us Strangers”, în regia lui Andrew Haigh, este o producție de succes. Actorul Andrew Scott joacă rolul unui scenarist din Londra contemporană. El trăiește în izolare și este încă afectat de moartea părinților săi, petrecută în copilărie. Din distribuție mai fac parte Paul Mescal, Claire Foy și Jamie Bell. „All of Us Strangers” este ecranizarea romanului „Străini” al scriitorului japonez Taichi Yamada.

One Life

Sir Anthony Hopkins joacă rolul unui bărbat care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat aproape 600 de copii, în principal evrei, din Cehoslovacia ocupată de naziști. Cu toate acestea, el trăiește mereu cu povara acelor pe care nu a reușit să-i salveze. Filmul este inspirat din viața reală a lui Sir Nicholas ‘Nicky’ Winton.

Dying

Producția a câștigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Beelin 2024 pentru cel mai bun scenariu. Filmul, o comedie dramatică, îl are în rolul principal pe Lars Eidinger.

Sons

Drama psihologică prezintă povestea unei gardiene care trece printr-o dilemă când un deținut pe care îl cunoaște este transferat la închisoarea în care lucrează.

Moromeții 3

Filmul românesc, regizat de Stere Gulea, va avea premiera în cadrul TIFF. Din distribuție fac parte Horațiu Mălăele, Alex Călin, Mara Bugarin, Olimpia Melinte, Iulian Postelnicu și Oana Pellea.

TIFF 2024 își propune să ofere publicului o paletă diversificată de filme, acoperind o gamă largă de genuri și stiluri cinematografice. Mai multe detalii pe tiff.ro.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *