Connect with us

ADPM Beauty

Ce greșeli să nu facem când avem părul ud

Suntem în plin sezon estival, în care ne confruntăm cu temperaturi ridicate și soare strălucitor, astfel că e necesar să acordăm o atenție suplimentară îngrijirii părului. Când suntem pe fugă, mulți dintre noi au tendința de a usca rapid părul după spălare fără să fie atenți la anumite aspecte care deteriorează podoaba capilară.

Publicat

pe

Ce greșeli să nu facem când avem părul ud

Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne spune la ce anume să fim atenți atunci când avem părul ud, cum este corect să îl uscăm, cu ce să îl pieptăm, ce produse să folosim și de ce este important să ne udăm păriul înainte de a intra în piscină sau în apa mării.

Cum este bine să procedăm cu părul ud:

  1. Nu ștergem agresiv părul, ci îl ținem în turban

”Părul ud este foarte fragil şi ar trebui să avem mai multă grijă de el, dacă nu vrem să de rupă sau să se deterioreze. Îngrijirea după spălare este esenţială în menţinerea sănătăţii părului, de la prosopul pe care îl folosim, la modul în care îl descurcăm, până la produsele leave-in pe care le aplicăm.

De exemplu, după ce îl spălăm cu șampon și folosim conditioner sau mască, nu este bine să îl ștergem energic, cu forța. Este indicat să luăm un prosop din bumbac, care să absoarbă foarte bine apa, și să îl aplicăm pe cap sub formă de turban. Cât timp purtăm turbanul, putem avea grijă de tenul nostru, să aplicăm un ser sau o cremă.

Dacă nu avem timp să așteptăm, putem renunța la turban, dar să tapotăm delicat părul cu prosopul, fără frecare, pentru că îl va degrada.

După ce apa este absorbită, putem aplica produsele de îngrijire și de coafare, în funcție de ce ne dorim să obținem”, spune Diana Baicu.

  1. Folosim pieptăn cu dinți mari, nu perie

”Părul umed este mai fragil și mai predispus la rupere. De aceea, este recomandat să evităm utilizarea periei atunci când părul este ud. Optează pentru un pieptene cu dinți largi, care va ajuta la descurcarea părului fără a-l rupe. Există, de asemenea, perii cu inteliflex, special concepute pentru descurcarea părului. Începem întotdeauna de la vârfuri, le descurcăm și apoi facem cărări și îl pieptănăm”, spune specialistul.

  1. Aplicăm produse adecvate pentru a consturi o bază

”Cât timp părul este ud, este bine să construim o bază formată dintr-un ulei de păr, pentru orice tip de păr.

Avem opțiunea unui ulei tratament Moroccanoil, ce poate fi utilizat ca formulă multifuncțională: de tratare, de coafare și de finisare. Este infuzat cu ulei de argan bogat în antioxidanți și vitamine care intensifică strălucirea, hrănește și tratează părul, revitalizându-ul după agresiunile provocate de factorii chimici și de mediu. În plus, descurcă părul, îl disciplinează, și reduce și timpul de uscare.

Apoi, uleiul tratament nutritiv Kevin Murphy Young.Again descurcă, netezește și restabilește elasticitatea firului de păr. Este un produs anti-îmbătrânire ce hrănește și restaurează luciul natural al firului de păr uscat, fragil sau îmbătrânit, având la bază extracte din boabab, imortele, floare de lotus, orhidee și un plus de aminoacizi. Este un ulei ușor, ce nu îngreunează părul și este bogat în nutrienți. Este ideal pentru părul uscat, deteriorat și fragil și oferă protecție termică de pâna la 93°C. Nu conține sulfați, parabeni și nu este testat pe animale.

Mai avem opțiunea de a aplica o mască tratament K18 Peptide™ Professional Mask leave-in, ce reface părul și îl readuce în starea sa originală: sănătos și întinerit, în doar 4 minute. Este un tratament bioactiv ce acționează la nivel molecular.  K18 Peptide™ infuzează aminoacizii în cortexul firului de păr, aceștia refăcând lanțul de cheratină care a fost deteriorat”, explică Diana Baicu.

  1. Aplicăm protecție termică dacă nu îl uscăm natural

”Dacă intenționăm să uscăm și să coafăm părul cu instrumente termice, uscător, ondulator, placă, este important să aplicăm înainte produse cu ingrediente active la căldură pentru a proteja firul de păr.

De exemplu, tratamentul leave-in Kevin Murphy Heated Defense, are textură de spumă ce nu îngreunează părul, nu lasă depuneri, nu necesită clătire, și este conceput pentru a oferi o linie supremă de apărare împotriva daunelor asociate cu sursele de caldură și cele mecanice. Ofera protecție la caldura extremă de până la 232˚C. Tratamentul ajută la netezirea și descurcarea părului, nu conține sulfați, parabeni și nu este testat pe animale.

Mai avem opțiunea tratamentului Joico Defy Damage Protective Shield ce protejează părul împotriva efectelor devastatoare ale coafării zilnice, ale daunelor provocate de sursele termice, ale expunerii la razele UV și ale poluării din mediu care duc cu timpul la degradarea părului. În plus, protejează împotriva estompării premature a vibrației culorii. Părul devine de 4 ori mai rezistent la rupere și căldură în timpul coafării și pieptanării. Are la bază tehnologia Joico Smart Release, un sistem unic de lipozomi inteligenți ce permit eliberarea treptată a substanțelor active în păr: ulei de măceș, arginină și cheratină”, explică Diana Baicu.

  1. Nu dormim niciodată cu părul ud

Nu dormiți niciodată cu părul ud pentru că este foarte fragil. Când avem tracțiunea exercitată de pernă, sunt șanse mari să rupem părul.

  1. Nu prindem părul ud în coadă

Atunci când părul este ud, este mai vulnerabil și mai supus ruperii. Prin urmare, evită să-l legi în coadă sau să-l prinzi într-un coc strâns până când este complet uscat. Astfel, vei evita ruperea firului de păr și vei preveni apariția unor probleme suplimentare.

  1. Udăm părul înainte de piscină

Nu este indicat să intrăm în piscină sau în mare cu părul uscat. Îl udăm înainte, ideal cu produse de protecție. Blondele, mai ales, riscă altfel să le fie afectată culoarea părului de clorul din piscină sau de sarea apei mării.

  1. Aplicăm produse leave-in

”În general, produsele leave-in sunt suficiente pentru tratament și coafat în timpul verii. Conditioner-ul Moroccanoil All In One Leave-In este un produs revoluționar cu o formulă ușoară, ce reface, descurcă, hidratează și protejează instantaneu părul. Este spray multifuncțional ce acționează pe toate tipurile de par pentru a proteja împotriva ruperii și deteriorării termice în timp ce hrănește, îmbunătățește manevrabilitatea și disciplinează părul timp până la 72 de ore. Are o formulă ușoară, cu consistență lăptoasă și conținut de ulei de argan bogat în antioxidanți, aminoacizi puri pentru fortifiere, un amestec hrănitor de super ingrediente și zaharuri derivate natural care acționează ca un scut anti-deshidratare.

Putem folosi și spray pentru păr Kevin Murphy Shimmer.Shine ce are efect de strălucire. Este un amestec atent selecționat de extracte de fructe australiene combinate cu vitaminele C și E, Baobab, Immortelle și extracte de bambus. Acestea conferă elasticitate, rezistență și strălucire pentru o sănătate optimă a părului.

Pentru a proteja culoarea părului, putem aplica tratamentul Leave-In Kevin Murphy Everlasting.Colour. Acesta are la bază tehnologia de construire a legăturilor și de multiplicare a proteinelor, ce formează un scut de protecție împotriva ruperii. Stopează și acumularea de minerale din apa dură, și protejează împotriva decolorării create de agresiunii factorilor din mediu, precum: oxidanții, radicalii liberi și expunerea la UVA/UVB”, încheie Diana Baicu.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line.