Connect with us

ADPM Beauty

Ce înseamnă Mommy Makeover, operațiile estetice la care apelează femeile care au născut

Sarcina și aducerea pe lume a unui copil reprezintă reale binecuvântări pentru fiecare femeie, însă vin la pachet, de cele mai multe ori, și cu o serie de modificări corporale de ordin estetic. Kilogramele depuse în timpul sarcinii sunt, de regulă, greu de eliminat după naștere. În plus, alăptarea și chiar procesul rapid de slăbire își pun amprenta asupra fermității bustului. Prin urmare multe mame ajung să nu se mai simtă bine în propria piele. La nivel internațional a apărut astfel un trend în materie de operații estetice de recuperare după naștere, denumit Mommy Makeover. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică despre ce este vorba și ce tip de operații estetice include.

Publicat

pe

Ce înseamnă Mommy Makeover, operațiile estetice la care apelează femeile care au născut

„Conceptul de Mommy Makeover se traduce printr-o serie de intervenții estetice menite să readucă corpul unei femei la forma pe care acesta o avea înainte de sarcină. În general, se referă la o combinație de intervenții realizate la nivelul sânilor pentru a recăpăta fermitatea și unele menite să recontureze talia și abdomenul.

Planul de tratament se personalizează de fiecare dată în funcție de particularitățile cazului, de nevoile și dorințele pacientei. Scopul acestor proceduri este de a ajuta la restaurarea aspectului corpului femeii după naștere și de a-i oferi o mai mare încredere în sine. Este important de menționat că orice procedură chirurgicală trebuie luată după o discuție detaliată cu un chirurg plastician calificat”, declară medicul estetician Iancu Morad.

Ce proceduri poate include Mommy Makeover?

Augmentarea mamară

Această procedură implică plasarea de implanturi mamare, de cele mai multe ori pentru a restabili volumul pierdut al sânilor din timpul sarcinii și alăptării. Pacientele își doresc, în general, sâni cu aspect natural. Nu vor să își modifice aspectul, ci doar să revină la felul în care arătau înainte de sarcină. Din acest motiv, solicită în mare parte implanturi mamare de mici dimensiuni.

Liftingul sânilor

Intervenția de lifting la nivelul sânilor implică îndepărtarea pielii și a țesutului în exces cu scopul de a ridica și a recontura sânii lăsați. Procedura se poate realiza singură sau în combinație cu cea de augmentare mamară atunci când este nevoie și de un plus de volum.

Abdominoplastie

Abdominoplastia reprezintă îndepărtarea excesului de piele și grăsime din zona abdominală, precum și rearanjarea mușchilor. Are drept rezultat un abdomen mai plat, mai tonifiat. Acest tip de intervenție este de obicei recomandat persoanelor care au grăsime și piele în exces, iar acestea nu dispar prin dietă și sport. De asemenea, persoanelor care au vergeturi pe abdomen sau celor al căror abdomen arată neplăcut după sarcină sau după ce au slăbit un număr mai mare de kilograme.

Advertisement

Liposucție

Această intervenție implică eliminarea grăsimii în exces din zone diferite ale corpului, cum ar fi coapse, fese șolduri sau abdomen. Este o procedură eficientă și extrem de solicitată prin care practic aspirăm grăsimea, reconturând frumos corpul. Din nou, ea se adresează persoanelor care nu reușesc să scape de aceste depozite de grăsime prin sport și un regim alimentar.

Cât durează recuperarea?

„Procesul de recuperare variază de la o pacientă la alta, în funcție de tipul exact al procedurilor pe care le-am efectuat. În general, pacientele au nevoie de câteva săptămâni pentru a scăpa definitiv de starea de disconfort pe care orice intervenție chirurgicală o aduce. Este esențial ca pacienta să urmeze întocmai toate instrucțiunile postoperatorii oferite de medicul chirurg. Vorbesc aici despre tratamentul prescris după intervenție, evitarea activității fizice în perioada imediat următoare și purtarea bustierelor sau corsetelor compresive.

Majoritatea pacientelor se pot întoarce la activitățile lor obișnuite într-un termen de două până la patru săptămâni după intervenție. Fiecare caz are însă particularitățile sale, iar de aceea medicul face recomandări personalizate. După intervenție vor exista consultații la care pacienta trebuie să se prezinte pentru ca medicul să poată monitoriza progresul și să asigure vindecarea în bune condiții”, mai spune medicul estetician Iancu Morad.

De ce apelează femeile la Mommy Makeover după ce au născut?

„Femeile au nevoie să se simtă bine în propriul corp pentru a avea o stare generală bună și a-și putea dedica energia celor dragi, inclusiv copilului. Ele trebuie să aibă o stimă de sine ridicată, încredere în propriile forțe și să fie mulțumite atunci când se uită în oglindă. Se știe că pentru a putea oferi iubire celor din jur, trebuie mai întâi să ne iubim pe noi înșine. Sfătuiesc pacientele ca atunci când își doresc o astfel de transformare să caute un medic chirurg cu experiență în acest tip de proceduri. În timpul consultației inițiale, el va înțelege exact care sunt dorințele pacientei, va determina ce proceduri îi sunt acesteia potrivite și va realiza un plan personalizat de tratament”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *