Connect with us

Stiri externe

Ce însemnătate au broșele Reginei Marii Britanii

Regina Elisabeta își accesorizează mereu ținutele în culori adesea îndrăznețe cu broșe spectaculoase. Puțini știu însă faptul că acestea transmit mesaje ascunse. Iată ce însemnătate au broșele Reginei Marii Britanii!

Publicat

pe

Ce însemnătate au broșele Reginei Marii Britanii

Regina Elisabeta nu se teme să facă alegeri îndrăznețe în materie de fashion. Ea poartă adesea ținute în culori puternice pe care le accesorizează corespunzător. Pe lângă pălării, Regina mai iubește și broșele. Broșe spectaculoase pe care le integrează mereu în ținutele sale. Puțini știu însă ce însemnătate au aceste accesorii…

Broșa „coș cu flori”

Regina a primit această broșă de la părinții ei în 1948, atunci când s-a născut Prințul Charles. A purtat-o în primele fotografii oficiale în care apare fiul ei. Apoi, 65 de ani mai târziu, la botezul Prințului George. Tot în 2013 a purtat-o și atunci când a transmis poprului mesajul tradițional de Crăciun. În spatele ei, o fotografie de la botezul Prințului George și una cu regretatul ei tată, Regele George al VI-lea.

Broșa „crizantemă”

În portretele din luna de miere, realizate în 1947, Regina Elisabeta apare purtând o broșă „crizantemă” cu diamante și safire. A purtat-o apoi în 2007, cu ocazia aniversării de 60 de ani de la nunta ei cu Prințul Phillip.

Broșa „legământul iubirii adevărate”

Regina Marii Britanii a purtat această broșă în 1960 la nunta surorii sale, Prințesa Margaret. Apoi, în 2011, cu ocazia nunții Prințului William cu Kate Middleton. Accesoriul a aparținut inițial Reginei Maria, bunica Reginei Elisabeta.

Advertisement

Broșa „scarabeu”

Regina a primit cadou această broșă de la soțul ei, Prințul Philip. S-a întâmplat în 1996. Spectaculosul accesoriu este realizat din aur, diamante și rubine. Regina Mariii Britanii a purtat-o cu mai multe ocazii. Una dintre ele, portretul aniversar de 70 de ani de căsnicie.

Broșa „trandafirul centenar”

Este una dintre cele mai dragi bijuterii din colecția Reginei. Este de fapt un cadou pe care Regina Elisabeta a II-a l-a realizat în 2000, cu ocazia aniversării de 100 de ani a Reginei Mamă. Broșa reproduce un trandafir care a fost crescut special pentru încoronarea Reginei Elisabeta.

Broșa „scoică”

A fost una dintre piesele preferate ale Reginei Mamă. Aceasta a primit-o în 1944 de la scriitorul Winifred Hope Thomson. Are formă de scoică și constă într-o perlă înconjurată de diamante. Regina a purtat-o cu diferite ocazii ce aveau cumva legătură cu mama ei. Spre exemplu, în februarie 2009, atunci când a fost dezvelită o statuie a Reginei Mamă.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, 73 de ani de la nuntă. 2020 vs 1947

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *