Connect with us

ADPM Beauty

Ce putem face ca să nu ni se mai electrizeze părul

Foarte multe persoane se confruntă cu problema părului care se electrizează foarte ușor. Firele rebele pot astfel distruge aspectul oricărei coafuri, oricât de atractivă și în trend ar fi aceasta. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică de ce se frizează mai exact părul și cum este bine să procedăm pentru a-l disciplina.

Publicat

pe

Ce putem face ca să nu ni se mai electrizeze părul

”Părul se poate electriza din mai multe motive, iar fenomenul este legat de interacțiunea electrică a încărcărilor statice. Părul se frizează mai ușor când este degradat și din cauza umidității, atunci când cuticula acestuia nu mai stă închisă, se deschide și absoarbe molecule de apă din aer”, spune specialistul.

Un păr care se electrizează ușor trebuie să aibă parte de o îngrijire mai specială. Diana Baicu explică ce pași să urmăm și ce tipuri de produse să folosim.

Șampoane anti-frizz

”Nu există din păcate un singur produs pe care să-l aplicăm și să obținem garantat un păr strălucitor și cuminte. Avem un cumul de lucruri care trebuie făcute.

Totul începe din faza spălatului. Este indicat să folosim șampon și conditioner pe care scrie anti-frizz sau smoothing. Acestea sunt, de regulă, infuzate cu uleiuri de argan sau imortele, ori cu extracte din superalimente. Când spălăm părul, nu îl frecăm pentru că se va friza și mai mult.

Advertisement

Șamponul de netezire Moroccanoil Smoothing și AminoRenew™ are la bază o tehnologie patentată ce restabilește carențele aminoacizilor și fortifiază și netezește părul, aliniind în același timp structura sa naturală de keratină. Infuzat cu ulei de argan și unt de argan, acest șampon nutritiv oferă un păr mai ușor de gestionat, cu aspect sănatos și neted.

Prosop din microfibră, nu bumbac

La fel, și câd îl uscăm, nu ștergem energic și este bine să folosim un prosop din microfibră, nu din bumbac.

Îl atingem ușor cu prosopul sau doar facem un turban. Altfel, dacă frecăm foarte tare părul nu facem nimic altceva decât să aducem energie statică și acesta se va electriza.

Mască sau spray anti-frizz

Dacă părul nostru se electrizează foarte tare, aș recomanda ca înainte să punem acel prosop să aplicăm produs pe părul ud, apoi prosopul din microfibră și ulterior produsele de tratament mască sau conditioner anti-frizz. Produsele complementare sub formă de spray ușor le aplicăm pe suprafața părului sau chiar aproape de rădăcină. Acest tip de produs acționează ca un înveliș în jur și îl protejează de umiditate, dar păstrează apa în interiorul firului de păr. E important să fie mereu hidratat.

Spray-ul de proțectie pentru păr Moroccanoil Frizz Shield Spray, cu efect antistatic și anti-umiditate, este infuzat cu ulei de argan, pentru a combate încrețirea părului. Totodată respinge umiditatea pentru a oferi protecție de lungă durată împotriva încrețirii și frizării, oferind părului strălucire și un aspect final mătăsos, nelipicios.

Advertisement

Spray-ul de păr Kerasilk Styling Flat Iron Spray, pentru protecție termică și control al electrizării părului are o formulă 100% vegană, cu unt de shea și biomimetic silk, previne electrizarea, oferind în același timp protecție termică împotriva căldurii până la 230 °C și protectie împotriva umidității până la 72 de ore.

Uleiul de păr pentru reparare moleculară K18 Biomimetic Hairscience Molecular Repair fortifică, repară zonele sensibilizate, deteriorate ale părului în timp ce netezește, pentru un control imediat, pe termen lung al frizării și îmbunătățește strălucirea”, adaugă Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Loțiune anti-frizz dacă se electrizează foarte tare

”Dacă avem probleme serioase cu electrizarea părului, folosim loțiuni, unele pentru părul mediu și gros, altele pentru mediu și fin.

Loțiunea leave-in pentru netezire Kevin Murphy Smooth Again este un amestec atent selectat de extracte de fructe australiene foarte rezistente, uleiuri de imortelle și baobab, ce ajută la fortifierea, repararea și protejarea părului, un 2 în 1 ideal pentru păr neted și catifelat.

După loțiuni trebuie să fie spray-ul care formează filmul ptotector. Loțiunea pentru netezire Moroccanoil Smoothing Lotion este infuzată cu ulei de argan hrănitor, unt de argan, vitamina E și acizii grași esențiali, are o formulă ușoară ce gestionează încrețirea și frizarea, rezistând la umiditate și oferind un aspect de păr neted.

Advertisement

După ce l-am uscat și vrem să finisăm aplicăm spray de textură. Luăm peria și aplicăm spray pe toată suprafața perilor și apoi luăm peria și ne pieptănam foarte bine părul.

Fixativul pentru protecție Joico Humidity Blocker Plus Protective Finishing Spray are rol de protecție și eliminare a gradului de umiditate, crează un scut invizibil de protecție și strălucire timp de 24 de ore împotriva încrețirii, friăarii și oferă protecție statică întreaga zi.

Stăm cu mâinile departe de păr

Atenție, să nu dobândim obiceiul de a ne atinge mereu părul cu mâna pentru a-l disciplina. Nu este indicat pentru că, astfel, aduce energie statică și se va de friza și mai mult. Așadar, stăm cu mâinile departe de păr”, încheie Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile pe www.topline.ro, în magazinul Top Line și în saloanele partenere Top Line din toată țara.

Advertisement