Connect with us

Stiri Interne

Ce se întâmplă cu Liceenii și alte filme din perioada comunistă în România

Într-o ședință ce a avut loc săptămâna trecută, Consiliul Național al Audiovizualului a dat o recomandare prin care televiziunile să atenționeze telespectatorii atunci când difuzează un film realizat înainte de 1989. Așadar, ce se întâmplă cu Liceenii și alte filme din perioada comunistă în România?

Publicat

pe

Ce se întâmplă cu Liceenii și alte filme din perioada comunistă în România

Foarte multe dintre filmele românești realizate înainte de 1989 sunt încă difuzate pe TV și iubite de public. Săptămâna trecută ar fi avut avut loc o ședință CNA în cadrul căruia s-ar fi hotărât recomandarea ca televiziunile să atenționeze telespectatorii atunci când difuzează un film din perioada comunistă.

Care ar fi mai exact recomandările venite din parte Consiliului Național al Audiovizualului? Atunci când vor să difuzeze o astfel de producție cinematografică, televiziunile ar avea de ales. Fie difuzează și o emisiune în care prezintă contextul istoric și cultural în care aceste filme au fost realizate. Fie, pun pe ecran un mesaj care să anunțe că filmul este din perioada comunistă, atunci când funcționau cenzura și propaganda de stat.

Advertisement

Se pare că această propunere ar fi venit din partea fostului președinte al CNA, Răsvan Popescu. Contextul este acela al unei propuneri legislative ce vizează modificarea şi completarea Legii audiovizualului.

Recomandarea CNA rămâne astfel doar o recomandare. Posturile de televiziune nu au nicio obligație în acest sens. Pot ține cont de ea sau nu.

Liceenii, varianta 2018. Cum arata azi baietii actorilor Stefan Banica si Mihai Constantin

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *