ADPM Beauty
Ce se intampla inainte si dupa implantul cu silicon
Dr Marek Valcu continua, in al doilea episod al editorialului sau, tema: augmentarea mamara, marirea sanilor prin diverse interventii chirurgicale pe intelesul general.
Consultul si analizele medicale
Pacienta va descrie istoricul medical insistand asupra problemelor medicale ale sanului, dureri, inflamatii, mastite in antecedente, interventii chirurgicale, antecedente personale fiziologice, numar de nasteri, de avorturi, perioada de alaptare, instalarea primei menstre, a climacteriului, tipuri de anticonceptionale folosite.
Pacienta va primi toate informatiile necesare cu privire la tipurile de implante mamare, la modalitatile de introducere, la complicatiile care pot surveni, la cicatricile restante si i se va alege implantul mamar care ii satisface maximal asteptarile si dorintele.
Analize preoperatorii necesare sunt analize ale sangelui, ale urinei, examen radiologic al sanului, mamografie/scopie, examinarea de catre un medic specialist oncolog.
Analize obligatorii
Hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr), uree, glicemie, electroliti (Na, K, Ca, Mg), bilirubina (directa, indirecta, totala), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactiva, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroida (T3, T4, TSH, Anti-TPO), marker hepatita B si C, hiv, sumar de urina.
Alte investigatii:
Radiografie pulmonara
Eletrocardiograma
Ecografie mamara
Pregatirea pentru interventie
- in cadrul consultatiei vi se recomanda o serie de analize si investigatii medicale;
- este indicat sa va calculati menstruatia astfel incat, sa nu fiti cu 7 zile inainte de ciclu sau in primele 3 zile de sangerare;
- in ziua interventiei este interzis sa beti apa sau sa mancati cu 6 ore inainte de ora stabilita;
- opriti fumatul cu 2 saptamani inainte de interventie;
- este important sa anuntati daca luati medicamente, ce fel de medicamente precum si motivul pentru care le luati;
- daca stiti ca aveti probleme medicale va rugam sa ne anuntati: alergii, diabet, cancer, valvulopatii, cardiopatie ischemica etc.
Interventia chirurgicala
Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie generala si dureaza o ora. Calea de abord este singura cicatrice lasata in urma acestei interventii. Pozitionarea implantului sub muschiul pectoral are mai multe avantaje si anume, conturul implantului nu se vede, incidenta scazuta a contractiei mamare, stabilitate mai mare in spatiul care i-a fost destinat, e cea mai sigura si trainica metoda.
Sutura inciziei se face cu fire rezorbabile care nu sunt vizibile la suprafata pielii si nu necesita extragere.
Postoperator
Se recomanda aplicatii locale reci (punga cu gheata) si evitarea miscarilor ample ale bratelor in special in primele 6-7 zile. Antibioterapia profilactica intra si postoperatorie asociata cu masuri chirurgicale riguroase de montare a implanturilor constituie mijloace sigure de combatere a complicatiilor septice. Aspectul final al cicatricii poate fi apreciat dupa 8-12 luni si este strans legat de particularitatile fiecarui individ de a organiza cicatrici.
Complicatii
Complicatiile sunt in general minime, cea mai neplacuta problema este eclatarea cicatricilor si nevoia de revizuire cicatriceala dupa un interval minim de 6 luni. Alte complicatii: hematomul, seromul, suprainfectarea ,contractia capsulara
Rezultate
Interventia nu este mutilanta, utilizarea implantelor nu contraindica sarcina si alaptarea si sunt posibile dupa minim 3 luni postoperator cu mentiunea ca dupa aproximativ 12 luni de la nastere de multe ori este necesara o consultatie si o revizuire a formei si pozitiei implantului sau a sanului. Rezultatele sunt de lunga durata.
Daca aveti intrebari legate de interventiile chirurgicale sau cele non-invazive, puteti lua legatura cu Dr Marek Valcu scriind la office@agentiadepresamondena.com . Marek Valcu va raspunde celor mai interesante intrebari in episoadele urmatoare ale editorialului sau.
Marek Valcu
Clinica Silhouette
Str.Putul lui Zamfir, nr. 11, Bucuresti
Tel.: 021-233.98.38, 021.233.98.48
Mobil : 0722.651.965