Connect with us

Stiri externe

Ce se va întâmpla dacă Regele Charles va muri

Familia Regală traversează o perioadă dificilă. Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer și a început tratamentul, astfel că va sta departe de sarcinile publice în următoarea perioadă. Iată ce s-ar întâmpla dacă monarhul s-ar stinge din viață.

Publicat

pe

Ce se va întâmpla dacă Regele Charles va muri

Prințul William revine la îndatoririle publice începând de miercuri, 7 februarie. În ultima perioadă, el i-a fost alături soției sale. Reamintim că Prințesa de Wales a fost operată luna trecută și, după două săptămâni de internare, va necesita o perioadă de recuperare de câteva luni.

Pe fondul diagnosticului recent de cancer al Regelui Charles, este de așteptat ca William să preia în următoarea perioadă responsabilitățile publice ale acestuia. Prințul William este primul în linia succesorală la tronul Marii Britanii.

William va prezida săptămâna aceasta o ceremonie de investitură la Palatul Buckingham, precum și un eveniment caritabil.

În condițiile în care atât Regele, cât și Prințesa Kate Middleton, vor sta în această perioadă departe de ochii publicului, experții regali prevăd că Prințul va avea responsabilități suplimentare.

„Presiunea asupra lui William nu a fost niciodată mai mare. Soția lui se recuperează, are trei copii de care trebuie să aibă grijă. În plus, trebuie să preia din responsabilitățile monarhului”, a declarat un expert regal pentru USA Today.

Următorul eveniment important în Familia Regală este Ziua Commonwealth-ului, pe 11 martie. Evenimentul este de obicei marcat printr-o slujbă desfășurată la Westminster Abbey.

La încoronarea lui Charles, Prințul de Wales i-a jurat loialitate tatălui său. Ceremonia este cunoscută sub numele de „Omagiul sângelui regal”.

În cazul în care ceva s-ar întâmpla cu actualul monarh, Prințul William ar prelua tronul Regatului Unit al Marii Britanii.