Connect with us

Stiri externe

Ce simptome are Celine Dion din cauza bolii grave de care suferă

La sfârșitul anului 2022, lumea muzicală a fost zguduită de o veste tristă: Celine Dion, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste, a anunțat că suferă de o boală rară. Această dezvăluire a venit la pachet cu anularea tuturor concertelor programate. De atunci, artista s-a retras din viața publică, dedicându-se tratamentelor medicale prescrise de specialiști.

Publicat

pe

Ce simptome are Celine Dion din cauza bolii grave de care suferă

Speranța unei reveniri spectaculoase a fost reaprinsă când Celine Dion a apărut la Premiile Grammy 2024. Cu toate acestea, optimismul a fost rapid temperat de mărturiile cutremurătoare ale artistei despre boala de care suferă. Recent, Celin a acordat primul ei interviu televizat de la diagnostic, jurnalistei Hoda Kotb la NBC News. Vedeta a detaliat calvarul prin care trece zilnic din cauza acestei afecțiuni devastatoare.

Sindromul Persoanei Rigide – simptome

Celine Dion a povestit cum boala îi provoacă spasme musculare atât de intense încât i-au fracturat coastele.

„Am avut și coastele rupte, la un moment dat…”, a mărturisit cântăreața canadiană. Spasmele musculare nu se limitează însă doar la zona coastelor. Artista a descris senzația înfricoșătoare a spasmelor din gât, care i-au dat impresia că este sugrumată: „Te-ar sugruma cineva, ca și cum ți-ar apăsa pe laringe.”

Pe lângă aceste spasme severe, Celine Dion suferă și de crampe dureroase în zona abdominală, la nivelul coloanei vertebrale și chiar la mâini.

„Degetele rămân într-o poziție din care nu le mai poți debloca”, a explicat ea. Aceste simptome i-au afectat serios abilitatea de a-și desfășura activitatea cotidiană, inclusiv mersul și utilizarea corzilor vocale.

Eforturile de recuperare

Într-un interviu acordat pentru Vogue France în aprilie, Celine Dion a detaliat rutina strictă de terapie fizică și vocală pe care o urmează de cinci ori pe săptămână.

Ea a descris sentimentele de disperare care o copleșesc adesea, dar și determinarea de a-și relua cariera muzicală.

„La început mă întrebam mereu: de ce eu? Ce am făcut rău?… Dar viața nu îți dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăiești!”, a spus ea.

Artista a mărturisit că are doar două opțiuni: fie să lupte din toate puterile pentru a-și îmbunătăți starea, fie să renunțe și să se retragă complet.

„Am ales să lucrez cu tot sufletul și trupul, cu ajutorul unei echipe medicale. Vreau să fiu cât mai bine cu putință. Visez să văd din nou Turnul Eiffel! … Am această putere în mine! Știu că nimic nu mă va opri!”, a declarat Celine.

Documentarul „I Am: Celine Dion”

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre lupta artistei cu această boală, Prime Video va difuza pe 25 iunie 2024 un documentar intitulat „I Am: Celine Dion”. Regizat de Irene Taylor, nominalizată la Oscar pentru filmul „The Final Inch” din 2009, documentarul promite să ofere o privire profundă și emoționantă asupra vieții și luptei lui Celine Dion cu această afecțiune.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *