Connect with us

Style Radar

Ce sunt pantalonii Capri și cum au ajuns la modă anul acesta

Pantalonii Capri, deveniți inițial populari în anii 1950 și 1960, sunt din nou la modă în vara anului 2023. Iată cum arată acești pantaloni și de ce îi poartă din ce în ce mai multe pasionate de fashion.

Publicat

pe

Ce sunt pantalonii Capri și cum au ajuns la modă anul acesta

Pantalonii Capri au apărut prima oară în anul 1948, fiind atunci creați de Sonja de Lennart. Sunt acei pantaloni trei sferturi. Ei se opresc fie deasupra gleznei, fie exact sub genunchi. Prima oară, au devenit populari la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor ’60.

La acea vreme, legendara actriță Audrey Hepburn a fost prima vedetă de talie internațională care a purtat acest tip de pantaloni.

Ulterior, ei au devenit populari în Statele Unite, Europa, America Latină și Asia. Pantalonii Capri au fost din nou la modă la începutul anilor 2000. Și, fiindcă știm că moda revine periodic, iată că ei sunt iar în trend în vara anului 2023.

Acest tip de pantaloni a fost inclus în cele mai noi colecții ale unor case de modă celebre, precum Alexander McQueen sau Kenzo. De asemenea, influencerii și pasionații de modă i-au purtat la săptămânile modei din marile capitale.

Ei pot avea diferite lungimi, materiale și printuri, astfel că se pot include cu ușurință în tot felul de ținute. Pantalonii sunt comozi și extrem de cool, fie că îți dorești un look elegant, unul casual sau poate chiar unul extravagant.