Connect with us

ADPM Beauty

Ce sunt ridurile tip cod de bare și cum reușim să le eliminăm

Odată cu trecerea anilor, mulți oameni observă formarea unor riduri verticale deasupra buzei superioare. Ele sunt generic cunoscute sub titulatura de riduri cod de bare. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce apar aceste riduri și cum pot fi ele eliminate cu ajutorul tratamentelor minim invazive.

Publicat

pe

Ce sunt ridurile tip cod de bare și cum reușim să le eliminăm

„În general, ridurile cod de bare sunt cauzate de faptul că organismul nu mai produce colagen, iar pielea își pierde treptat volumul pe măsură ce îmbătrânim. În trecut, aceste riduri verticale ce apar deasupra buzelor, sub nas, se numeau ridurile fumătorului. Acest lucru s-a schimbat fiindcă s-a demonstrat că ele apar nu doar la persoanele fumătoare, ci și la cele care nu fumează, ca semn al îmbătrânirii. Moștenirea genetică, expunerea în exces la soare și consumul de lichide cu paiul se numără printre principalele cauze.”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ridurile cod de bare, mai des întâlnite la femei decât la bărbați

„În general, ridurile cod de bare sunt mai frecvent întâlnite la femei. Bărbații sunt mai feriți, iar asta se datorează foliculilor de păr care acționează ca un buffer la încordarea mușchiului din acea zonă. La femei, în schimb, pe măsură ce volumul se pierde, ridurile încep să își facă apariția. Odată apărute, dau un aspect de chip îmbătrânit, mereu trist sau plictisit”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Tratamentul cu Botox pentru ridurile cod de bare

„Unul dintre tratamentele recomandate pentru a scăpa de ridurile cod de bare este cel cu toxină botulinică. Vorbim aici despre injectarea unor cantități mici de Botox în puncte cheie din zona problemă. Ridurile sunt reduse semnificativ prin relaxarea mușchiului. Tratamentul este simplu, rapid, nedureros și nu afectează capacitatea de mișcare a gurii. Acest tip de tratament necesită întreținere periodică, cam o dată la 6 luni. Este însă un mod eficient și sigur de a reduce aspectul neplăcut al ridurilor”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Injectarea de acid hialuronic

„Putem folosi și injecțiile cu acid hialuronic pentru eliminarea ridurilor cod de bare. Există posibilitatea injectării acidului hialuronic exclusiv pentru rezolvarea problemei ridurilor sau și pentru a da o formă mai plină și un contur frumos buzelor. Totodată, tratamentul cu acid hialuronic oferă hidratare intensă. La fel ca în cazul toxinei botulinice, procedura este una simplă, rapidă, minim invazivă. Nu necesită perioadă de recuperare, iar rezultatele se mențin pe o perioadă de câteva luni. Apoi, tratamentul trebuie reluat”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Tratament cu laser

„Tratamentul cu laser este un tip de tratament inovator, extrem de eficient în tratarea leziunilor de îmbătrânire ale pielii, reducerea ridurilor și îmbunătățirea texturii tenului. Rezultatele se obțin prin exfolierea controlată a stratului superficial al pielii, căldura degajată prin lumina laserului stimulând procesele naturale de refacere a fibrelor de colagen și elastină din derm”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ce e important să știi înainte de a-ți mări buzele cu acid hialuronic