Connect with us

ADPM Beauty

Ce trebuie sa stii inainte sa iti faci peeling medical

Peelingurile sunt, de cele mai multe ori, efectuate in timpul lunilor de iarna, in special pentru ca pielea nu este expusa imediat la soare, riscand astfel sa se hiperpigmenteze. Un peeling corect realizat ne ajuta sa eliminam straturile de piele moarta, petele pigmentare si sa obtinem o piele noua, ca de bebelus, cu mai putine riduri si mult mai radianta.

Publicat

pe

Ce trebuie sa stii inainte sa iti faci peeling medical

Ce peeling este insa recomandat pentru tenul nostru? Medicul chirurg etetician Iancu Morad explica ce tipuri de peeling medical, cu efect considerabil, exista si care sunt particularitatile acestora.

“Peelingul chimic pe care il realizam are efecte diverse, de la albirea cearcanelor la tratarea cicatricilor accidentale sau post-acneice, pentru a diminua microridurile sau pentru a elimina pigmentarea inegala a pielii”, declara medicul Iancu Morad.

Ce este peeling-ul chimic medical?

“Peeling-ul chimic medical (denumit si chemexfolierea sau dermapeeligul) este un tratament nechirurgical complex, constand intr-o exfoliere controlata la nivelul pielii. Se descuameaza si se regenereaza tegumentul din straturile profunde si se obtine un aspect intinerit al pielii si se atenueaza imperfectiunile. Exista trei feluri de peeling chimic: usor, mediu si adanc. Profunzimea pana la care se efectueaza tratamentul se stabileste de catre medicul specialist in functie de tipul si de adancimea ridurilor, cicatricilor sau a petelor. Acest tratament se recomanda pentru atenuarea leziunilor pigmentare, minimizarea porilor, atenuarea ridurilor si liniilor fine, pentru un aspect radiant si intinerit al pielii.

Advertisement

Peelingul chimic superficial

In cazul acestei proceduri se foloseste acidul glicolic sau TCA (acid tri-clor-acetic) in concentratie scazuta. Tratamentul dureaza cateva minute, se face fara anestezie si nu este dureros, prezentand doar un mic disconfort. Timpul de recuperare este foarte scurt si se pot observa rezultatele dupa 5-6 zile. Acest tip de peeling nu trateaza insa cicatriciile.

Peelingul chimic intermediar

Este folosit TCA (acid tri-clor-acetic) in concentratie medie sau fenol in concentratie scazuta. Se face fara anestezie, iar, in urma aplicarii, apare o senzatie de usturime moderata/arsura de cateva minute. Timpul de recuperare este de pana in 14 zile, iar rezultatele se mentin circa un an.

Peelingul chimic adanc

Advertisement

Tratamentul este recomandat in special pacientilor cu cicatrici foarte adanci sau celor cu varsta de peste 55 de ani, la care rezultatul va fi similar unui lifting facial nechirurgical. Procedura dureaza circa 30 de minute. Pacientul ramane internat 24 de ore, iar timpul de recuperare este de aproximativ 2 saptamani. Expunerea la soare este interzisa timp de 6 luni. Rezultatele sunt spectaculoase: petele, ridurile si cicatricile dispar complet, pentru toata viata.

Preturile unei interventii de peeling variaza intre 250 euro pentru peeling intermediar si 3000 de euro pentru peelingul adanc”, explica medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Iancu Morad este unul din cei mai apreciati medici chirurgi esteticieni din Romania. Procedurile sale minim-invazive se realizeaza in clinicile Luxury Aesthetics, acolo unde isi fac tratamente si vedete precum Tania Budi, Raluca Badulescu sau Catalin Botezatu.

Dana Savuica a implinit 50 de ani. Ce proceduri a facut ca sa arate mai bine ca la 40!