Connect with us

ADPM Travel

Cea mai înaltă clădire din lume. 10 detalii WOW despre Jeddah Tower

Cea mai înaltă clădire din lume va fi inaugurată peste doi ani. Iată 10 detalii WOW despre Jeddah Tower, impresionanta construcție din orașul Jeddah, Arabia Saudită, care va detrona Burj Khalifa, cea care deține recordul actual!

Publicat

pe

Cea mai înaltă clădire din lume. 10 detalii WOW despre Jeddah Tower.

Cea mai înaltă clădire din lume nu va mai fi, din 2019, Burj Khalifa, din Dubai, ci Jeddah Tower, impresionanta construcție ce se ridică în prezent în orașul Jeddah din Arabia Saudită. Inițial se anunțase că va fi ata anul viitor, însă proiectul a fost amânat pentru un an.

În 2019 vom fi martorii unei minuni arhitectonice. Jeddah Tower va avea, se pare, 1 kilometru înălțime, comparativ cu 828 de metri, cât are Burj Khalifa, și a fost proiectat de arhitectul Adrian Smith. Înălțimea exactă nu a fost încă divulgată. La fel se întâmpla și în urmă cu un secol în New York, când, spre exemplu, constructorii Chrysler Building nu au vrut să anunțe cât de înaltă va fi clădirea, pentru a surprinde în final depășind Manhattan Trust Building.

Interesant este și că inițial se dorea ca Jeddah Tower să aibă nu mai puțin de 1,6 km, însă acest lucru s-a dovedit a fi imposibil din pricina solului din regiune.

Oricum, va fi cu siguranță o clădire uluitoare, ce va străpunge literalmente perdeaua de nori.

Advertisement

Iată 10 detalii spectaculoase despre Jeddah Tower.

  1. Construcția, denumită inițial Kingdom Tower, va include cel mai înalt observator din lume și o platformă exterioară de 30 de metri lungime, gândită la început ca helioport.
  2. Clădirea este atât de mare încât randarea nu a putut fi realizată integral, ci s-au folosit inclusiv unghiuri de tip bird-eye pentru a reda întregul proiect.
  3. Pilonii fundației au 3 metri diametru și până la 120 de metri înălțime (cât 4 blocuri de 10 etaje)
  4. Forma aerodinamică a clădirii a fost astfel gândită încât construcția să nu fie afectată de forța gravitației ori de vântul puternic. Cu cât te îndrepți spre vârf, însă, spațiul din interior devine din ce în ce mai nefuncțional
  5. Va avea 59 de ascensoare și 12 scări rulante.
  6. Lifturile nu vor atinge viteza celor normale, ținând cont că ar afecta turiștii din pricina diferențelor de presiune.
  7. Lifturile nu vor merge până sus dintr-un singur segment, fiind întrerupte de 3 lounge-uri la 3 etaje diferite. Altfel ar fi fost nevoie de cabluri imense și de un sistem de siguranță cu totul special.
  8. Geamurile exterioare sunt astfel gândite încât să economisească energia în interior și vor bloca și căldura ce s-ar crea din pricina razelor soarelui.
  9. Va avea și terase exterioare de unde se vor putea admira Marea Roșie și orașul Jeddah
  10. Construcția va conține 80.000 de tone de oțel.

Advertisement

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *