Connect with us

ADPM Coffee Break

Cele mai bune filme thriller psihologice

Ești în căutarea unui film care să te țină cu sufletul la gură de la început până la final? Să îți accelereze pulsul și să îți provoace mintea? Iată aici câteva dintre cele mai bune filme thriller psihologice!

Publicat

pe

Cele mai bune filme thriller psihologice

Filmele thriller psihologice nu sunt pentru toată lumea. Ai nevoie de o minte extrem de agilă și rezistență la frică pentru a le putea urmări.

Psycho

Această listă nu ar putea începe fără Alfred Hitchcock, unul dintre pionierii acestui gen. Psycho este un film apărut în anul 1960. Scenariul scris de Joseph Stefano este inspirat din romanul cu același nume al lui Robert Bloch.

Perfect Blue

Perfect Blue este un thriller psihologic anime din 1997, regizat de Satoshi Kon și cu scenariul scris de Sadayuki Murai. Se bazează pe romanul Perfect Blue: Complete Metamorphosis de Yoshikazu Takeuchi.

Get Out

Este un film american din 2017 ce reprezintă debutul regizoral al lui Jordan Pelle. Rolurile principale sunt jucate de Allinson Williams și Daniel Kaluuya, iar în rolul secundare îi vedem pe Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root și Catherine Keener.

Burning

Burning este un thriller psihologic sud-coreean din 2018, film în regia lui Lee Chang-dong. Jong-su este rugat de vecina ei să aibă grijă de pisica ei în timp ce ea se află într-o călătorie în Africa. Când se întoarce, ea i-l prezintă pe Ben, un tip misterios pe care l-a cunoscut acolo, care își mărturisește hobby-ul secret.

Mulholland Drive

Naratori de încredere ne induc în eroare timp de peste două ore în acest film. David Lynch este regizorul, același responsabil pentru o serie de producții precum Twin Peaks, Ble Velvet sau Eraserhead.

Parasite

Parasite este un film de comedie neagră și thriller sud-coreean din 2019, regizat de Bong Joon-ho, care este și co-scenarist, alături de Han Jin-won.

The Conformist

Un italian pleacă în străinătate pentru a aranja asasinarea vechiului său profesor, acum disident politic.

The Shining

Este un thriller psihologic din 1980, produs și regizat de Stanley Kubrick, care a scris și scenariul în colaborare cu Diane Johnson. Rolurile principale sunt interpretate de Jack Nicholson, Shelley Duvall și Danny Lloyd. Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui Stephen King.

Rosemary’s Baby

Rosemary’s Baby este un film psihologic de groază din 1968, regizat de Roman Polanski și produs de William Castle. Este bazat pe romanul omonim din 1967 scris de Ira Levin.

The Conversation

Conversația este un thriller american misterios din 1974 scris, produs și regizat de Francis Ford Coppola.

Noul The Crown. Se filmează un serial despre familia regală suedeză.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *