Connect with us

ADPM Travel

Cele mai frumoase 10 plaje din Europa

Europa este un continent plin de peisaje frumoase, iar plajele nu fac excepție. De la coastele sălbatice ale Atlanticului până la țărmurile mediteraneene, Europa oferă unele dintre cele mai spectaculoase plaje din lume. Iată o selecție a celor mai frumoase 10 plaje pe care trebuie să le vizitezi!

Publicat

pe

Cele mai frumoase 10 plaje din Europa

Europa este un adevărat paradis și oferă iubitorilor de vacanțe numeroase plaje de vis! Fiecare dintre aceste plaje este într-un fel unică! Sunt destinații de top care merită să fie incluse pe lista ta de călătorii.

1. Plaja Navagio, Zakynthos, Grecia

Cunoscută și sub numele de Shipwreck Beach, Navagio este o plajă izolată, accesibilă doar cu barca. Cu nisip alb și apă turcoaz, plaja „găzduiește” epava unui vas eșuat, care adaugă un plus de mister și farmec peisajului spectaculos.

2. Plaja Cala Macarella, Menorca, Spania

Situată pe insula Menorca, Cala Macarella este o bijuterie ascunsă, cunoscută pentru apele sale cristaline și nisipul fin. Înconjurată de stânci și pini, această plajă este ideală pentru snorkeling și relaxare într-un cadru natural uimitor.

3. Plaja Praia da Marinha, Algarve, Portugalia

Praia da Marinha este una dintre cele mai fotografiate plaje din Portugalia, datorită formațiunilor stâncoase impresionante și apei clare. Situată în regiunea Algarve, plaja oferă peisaje de vis și este perfectă pentru drumeții de-a lungul stâncilor.

4. Plaja Zlatni Rat, Brač, Croația

Zlatni Rat, cunoscută și sub numele de „Hornul de Aur”, este o plajă unică datorită formei sale care se schimbă în funcție de curenți și vânt. Plaja este ideală pentru windsurfing și alte sporturi nautice.

5. Plaja Reynisfjara, Vik, Islanda

Pentru cei care caută ceva diferit, Reynisfjara este o plajă cu nisip negru vulcanic, situată pe coasta sudică a Islandei. Formele stâncoase bazaltice și peisajul spectaculos fac din această plajă o destinație de neuitat.

6. Plaja Elafonissi, Creta, Grecia

Elafonissi este renumită pentru nisipul său roz și apele cristaline. Situată în partea de sud-vest a insulei Creta, această plajă este ideală pentru familii și cei care doresc să se relaxeze într-un peisaj idilic.

7. Plaja Durdle Door, Dorset, Anglia

Durdle Door este o plajă emblematică situată pe coasta Angliei. Arcada naturală de calcar care se întinde în mare reprezintă un punct de atracție major. Peissjele wow fac din această plajă un loc perfect pentru drumeții și fotografie.

8. Plaja Cala Goloritzé, Sardinia, Italia

Accesibilă doar pe jos sau cu barca, Cala Goloritzé este o plajă ascunsă situată pe coasta estică a Sardiniei. Apa incredibil de clară și stâncile de calcar fac din această plajă un loc ideal pentru snorkeling și scufundări.

9. Plaja Myrtos, Kefalonia, Grecia

Myrtos este o plajă renumită pentru peisaj, cu stânci abrupte și apă turcoaz. Situată pe insula Kefalonia, această plajă oferă un cadru natural de o frumusețe uluitoare, ideal pentru relaxare și înot.

10. Plaja Ses Illetes, Formentera, Spania

Ses Illetes este adesea comparată cu plajele din Caraibe datorită nisipului său alb și apei clare. Situată pe mica insulă Formentera, această plajă este perfectă pentru cei care caută liniște și frumusețe naturală într-un cadru exclusivist.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *