Connect with us

ADPM Coffee Break

Cele mai frumoase case din Venetia, necunoscute de turisti

Venetia este o adevarata bijuterie arhitecturala. In spatele peretilor scorojiti pe exterior ce imprejmuiesc canalele pe care vizitatorii se plimba cu gondola, se afla interioare impresionante. Multe dintre acestea locuinte private, necunoscute de turisti. Iata doar cateva dintre acestea.

Publicat

pe

Venetia este cunoscuta si admirata in special “pe exterior”. Turistii se plimba cu gondolelele pe celebrele canale care impanzesc orasul si admira, cel mult, fatadele cladirilor din jur.

Putini stiu insa cum arata cladirile pe interior. Dincolo de peretii scorojiti se afla interioare impresionante. Nu sunt menite a fi vizitate intrucat sunt proprietari private.

Acestea include fresce superbe realizate in urma cu trei secole, candelabre impresionante, podele pictate ori acoperite cu parchet scump, colectii de obiecte de sticla de Murano.

case-frumoase-venetia-1

Una din incaperile principale ale Palazzetto Alvisi Gaggia, un palat ce se intinde pe trei cladiri, cea mai veche datand din 1600.

case-frumoase-venetia-2
Sala de cina din Palazzetto Alvisi Gaggia.

case-frumoase-venetia-3
Palazzo Loredan in Santo Stefano (1536). Frescele de pe tavan sunt realizate de Giuseppe Angeli la mijlocul secolului al XVIII-lea.

case-frumoase-venetia-4
Ca’Corner, un palat construit in secolul al XVI-lea in zona Rio de San Polo.

case-frumoase-venetia-5
Palazzo Coccina Tiepolo Papadopoli gazduieste in prezent unul din cele mai spectaculoase si mai scumpe hoteluri din lume, Aman Venice, locul unde a avut loc si nunta lui George Clooney.

case-frumoase-venetia-6
O casa de dateaza din secolul al XIX-lea, construita de Printul Rusiei, Dolgorouky.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.