Connect with us

ADPM Coffee Break

Cele mai impresionante fotografii din 2021

Iată o selecție a unora dintre cele mai impresionante fotografii din 2021, imagini surprinse de marile agenții de presă din întreaga lume pe parcursul acestui an. Fotografiile au un puternic impact emoțional și prezintă evenimente care au marcat omenirea în anul ce tocmai se încheie.

Publicat

pe

Cele mai impresionante fotografii din 2021

Cele mai impresionante fotografii din 2021! Un protestatar pro-Donald Trump cară pupitrul purtătorului de cuvânt al Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi. Fotografia a fost surprinsă în Rotonda clădirii Capitoliului. Pe 6 ianuarie, susținătorii violenți ai fostului președinte american au intrat cu forța în clădire în timp ce Congresul certifica câștigarea alegerilor de către Joe Biden.

Kamala Harris a devenit prima femeie de culoare Vicepreședinte al SUA. Asta după ce a depus jurământul în fața Soniei Sotomayor, Judecător al Curții Supreme.

Membrii familiei lui Vijay Raju, care a decedat în urma infectării cu COVID-19, plâng în crematoriul din satul Giddenahalli de la periferia orașului Bengaluru, India.

Un copil arată către un balon în Karachi, Pakistan. Imagine surprinsă imediat după rugăciunile de Eid al-Fitr, marcând sfârșitul lunii sfinte Ramadan (mai 2022).

Echipe de căutare la un complex de apartamente cu 12 etaje, prăbușit în Surfside, lângă Miami (Florida). 98 de persoane și-au pierdut aici viața în iunie. Cauza prăbușirii este încă în curs de investigare.

Advertisement

Ndakasi, o gorilă de munte orfană, zace în brațele îngrijitorului ei, Andre Bauma. Fotografia a fost făcută cu puțin timp înainte de moartea gorilei din septembrie, la orfelinat de gorile din Virunga. Virunga este cel mai vechi parc național din Africa. Andre Bauma a salvat-o pe Ndakasi în 2007, pe când animalul avea doar 2 luni, după ce braconierii i-au ucis părinții.

Vulcanul Fargradalsfjall erupe în august lângă Reykjavik, capitala Islandei. Vulcanul a devenit activ în luna martie, după mai bine de 800 de ani.

MET Gala 2021 văzută altfel prin fotografiile lui Phil Oh

Imam Aleksander Bazarewicz spune o rugăciune în timpul ceremoniei funerare a unui refugiat sirian de 19 ani, Ahmed, care s-a înecat în râul Bug încercând să ajungă în Polonia, în noiembrie. Ceremonia a avut loc la cimitirul local al unei mici comunități de tătari musulmani din Bohoniki.

Mulțimile sărbătoresc verdictul de vinovăție al fostului ofițer de poliție alb Derek Chauvin în fața Centrului guvernamental Hennepin County, din Minneapolis, SUA, în aprilie. Un juriu l-a găsit pe Chauvin vinovat pentru 3 capete cde acuzare în cazul uciderii lui George Floyd: crimă de gradul doi, crimă de gradul trei și omor din culpă.

Cele mai impresionante fotografii din 2021

Advertisement

O instalație intitulată Together, de Lorenzo Quinn, a fost expusă lângă Marea Piramidă din Giza din Cairo în octombrie. Expoziția, Forever Is Now, a prezentat sculpturi în jurul platoului Giza, cu lucrări ale artiștilor contemporani egipteni și străini.

Sute de afgani se înghesuie la bordul unui avion cargo militar american în timp ce fug din Kabul după preluarea țării de către talibani în august.

Fotografia prezintă agenți de frontieră călare pe cai, care îi împiedică pe migranții haitieni să intre într-o tabără de pe malul Rio Grande din Texas, în septembrie. Imaginile au declanșat o anchetă în SUA. Aspru criticate de politicieni în spațiul public, au fost comparate cu epoca sclaviei.

Cele mai bune fotografii de nuntă din lume

Secretarul de presă Karine Jean-Pierre a devenit prima femeie de culoare din ultimii 30 de ani care a găzduit un briefing de presă la Casa Albă din Washington, SUA, în mai. „Este o adevărată onoare să fiu aici”, a spus ea. „Dar eu cred că a fi în spatele acestui podium, a fi în această clădire, nu este despre o singură persoană; este despre ceea ce facem în numele poporului american”.

Stefania, reprezentanta Greciei la Eurovision, moment cu efecte speciale în finala ce a avut loc la Rotterdam (Olanda). Italia a câștigat competiția cu trupa rock Måneskin. Marea Britanie „a câștigat” zero puncte cu momentul artistic al lui. A fost pentru a doua oară în istorie când s-a întâmplat asta.

Advertisement

Un lucrător medical care efectuează vizite la domiciliu o vaccinează pe o femeie anti-COVID-19 în Siaya, Kenya, în luna mai.

Regina Elisabeta și sora ei, Prințesa Margaret, fotografii de colecție

Suprafața lui Marte văzută din roverul Mars Perseverance în februarie.

Ursul Panda uriaș Su Shan a născut la Rezervația Națională Wolong din provincia Sichuan, China, în august.

Cele mai impresionante fotografii din 2021

În august, Julio Cesar La Cruz din Cuba a pozat după ce a câștigat medalia de aur la box masculin, categoria grea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Advertisement

Claudia Castano atinge numele fratelui ei, gravat pe un perete la Memorialul Empty Sky 9/11 din Liberty State Park din Jersey. Într-un videoclip difuzat în ajunul împlinirii a 20 de ani de la atacul terorist din New York, președintele Biden a adus un omagiu celor 2.977 de oameni care și-au pierdut viața.

Interiorul unei case distruse de tornadă în Mayfield, Kentucky, SUA, în decembrie. Oficialii au spus că acestea au fost cele mai devastatoare tornade din istoria Kentucky. Se știe că peste 70 de persoane au murit.

Un fulger a brăzdat cerul în timp ce oamenii priveau spectacolul de lumini de pe clădirile din Beijing. Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 100 de ani a Partidului Comunist Chinez.

Fotografia nemaivazuta de la nunta lui Meghan Markle cu Printul Harry

Mr. Lordi, alias Tomi Petteri Putaansuu, din trupa finlandeză de hard rock Lordi, primește a doua doză a vaccinului împotriva Covid-19 de la o asistentă din Rovaniemi, Finlanda, în august.

Cele mai impresionante fotografii din 2021

Voluntari locali se adună într-un câmp deschis și le oferă ajutorul lor pompierilor în timpul unui incendiu de lângă satul Kamatriades, insula Evia, Grecia.

Advertisement

Aisbergurile sunt văzute la gura fiordului de gheață Jakobshavns la apus, lângă Ilulissat, Groenlanda, în septembrie.

Matt Stutzman, din SUA, cunoscut sub numele de arcașul fără brațe, concurează împotriva slovacului Marcel Pavlik în proba individuală de tir cu arcul la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020 din august.

Rapperul american Lil Nas X la Met Gala 2021. Unul dintre cele mai mari și mai importante evenimente fashion a avut loc la Metropolitan Museum of Art din New York, în septembrie. Gala a revenit după ce anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Doi astronauți în costume spațiale participă la o misiune în zona craterului Ramon din deșertul Negev din Israel, menită să ajute la pregătirea unei viitoare aterizări pe Marte. Forumul spațial austriac și Agenția Spațială Israel colaborează pentru această misiune.

Aceasta este fotografia anului 2020

Advertisement