Connect with us

Video

Cele mai memorabile scenete în care a jucat Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel s-a stins din viață ieri, 29 septembrie, îndurerând o țară întreagă. Milioane de oameni care l-au îndrăgit și i-au urmărit întreaga carieră. Din cei peste 60 de ani de activitate, iată aici doar câteva dintre cele mai memorabile scenete TV în care a jucat.

Publicat

pe

Cele mai memorabile scenete în care a jucat Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel s-a stins din viață ieri, la vârsta de 83 de ani, după o îndelungată suferință. Un adevărat star al teatrului de revistă românesc și al televiziunii, acesta a lăsat în urmă o moștenire artistică spectaculoasă. Peste 60 de ani de activitate, proiecte urmărite de generații întregi de oameni.

A fost unul dintre cei mai longevivi actori de comedie din țara noastră. Alături de regretata Stela Popescu, a format un duo de mare succes. S-a născut în anul 1939 în județul Suceava și a ajuns în București odată cu admiterea la Facultatea de Teatru. Facultate pe care a absolvit-o în 1962.

Încă din perioada studenției, a început o colaborare cu Televiziune Română. A fost atunci ales de legendarul Valeriu Lazarov pentru a prezenta un spectacol televizat.

Colaborarea sa cu Teatru de Revistă „Constantin Tănase” din București a început în 1967. 12 ani mai târziu, în 1978, a început să joace alături de Stela Popescu. Cei doi făceau furori în scenetele scrise de Mihai Maximilian, soțul regretatei Stela Popescu. Ambii au primit, în 2007, Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă.

Alexandru Arșinel a fost directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din 1998 până în februarie 2022.

Privind în urmă, iată o selecție cu câteva din cele ma îndrăgite scenete televizate în care a jucat regretatul actor.