Connect with us

Evenimente

Centru sportiv de 1 milion de euro, pentru pregătirea sportivilor, inaugurat la Miercurea Ciuc

RideMore, un centru unic în România, destinat pregătirii sportivilor din cadrul Federației Române de Schi-Biatlon, dar și a altor sporturi precum skateboard sau cățărări, a fost inaugurat vineri în Miercurea Ciuc.

Publicat

pe

Centru sportiv de 1 milion de euro, pentru pregătirea sportivilor, inaugurat la Miercurea Ciuc

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, ai Guvernului Ungariei, care a susținut parțial investiția pentru acest proiect, și Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon. Investiția pentru acest nou centru a fost de un milion de euro. 70% a fost asigurată de Agenţia Naţională de Turism a Ungariei, iar 30% de Asociaţia RideMore.

Centrul RideMore se întinde pe o suprafață de 1.600 de metri pătrați și include trambuline, panou de cățărare, săli de yoga și crossfit, precum și spații pentru cazare.

Cel care a inițiat ideea realizării unui astfel de centru în România este Kinda Geza, fost snowboarder și actual antrenor al Lotului Național de Snowboard, președinte al Clubului RideMore din Miercurea-Ciuc. Acesta a tăiat panglicile de inaugurare, în culorile drapelului Ungariei şi ale României, în timpul unui trick făcut pe o bicicletă BMX.

Conform susținătorilor proiectului, o astfel de investiție va aduce multiple beneficii atât orașului Miercurea Ciuc, cât și sportului în general. Va genera o creștere a numărului de turiști și, totodată, va atrage mai mulți copii și tineri spre sport.

Advertisement

„Sportivii au nevoie de condiții cât mai bune de pregătire pentru a putea face performanță. În plus, un astfel de centru cu siguranță va atrage mai mulți turiști, dar și copii și tineri spre sport. Îi felicit pe toți cei ce au sprijinit această inițiativă și susțin, în general, activitățile sportive. Sportul este esențial , fie el recreativ sau de performanță, în primul rând pentru o dezvoltare frumoasă și sănătoasă a copiilor”, declară Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *