Connect with us

Stiri externe

Cine a fost Iris Apfel, cel mai în vârstă model, care a murit la 102 ani

Iris Apfel a fost un reper de stil în industria fashion și una din cele mai admirate fashioniste din lume, în ciuda vârstei sale înaintate. Aceasta s-a stins din viață vineri, 1 martie, la vârsta de 102 ani.

Publicat

pe

Cine a fost Iris Apfel, cel mai în vârstă model, care a murit la 102 ani

Cu un stil excentric și o personalitate carismatică, Iris Apfel a fost una dintre cele mai cunoscute figuri din lumea modei. Cel mai în vârstă model a murit vineri, 1 martie 2024, la 102 ani.

Iris era cunoscută pentru ochelarii săi supradimensionați, pentru bijuteriile statement și pentru aparițiile sale mereu îndrăznețe. Ea a inspirat generații întregi prin creativitatea și nonconformismul ei.

Născută în 1921 în Queens, New York, Iris a început să își manifeste pasiunea pentru modă încă de la o vârstă fragedă. După absolvirea colegiului, a început să lucreze în domeniul designului interior. Mai târziu, împreună cu soțul ei, Carl, a fondat o companie de textile care s-q bucurat de succes.

Cu toate acestea, ea a cunoscut notorietatea abia în anii ’50. Atunci, Iris a început să călătorească în jurul lumii și să colecționeze piese de îmbrăcăminte și accesorii unice. Asta a contribuit la dezvoltarea unui stil personal distinctiv.

În anii care au urmat, Iris Apfel a devenit o prezență cunoscută în lumea modei.

Ea era recunoscută pentru curajul ei de a combina culori și texturi în moduri inovatoare și neașteptate.

În 2005, la vârsta de 84 de ani, ea a devenit cel mai în vârstă model din lume. Ea a fost una dintre cele mai renumite fashioniste din lume, un reper de stil și un fashion icon cu atitudine. Ba chiar a lansat și colecții cu brand-uri celebre precum H&M sau HSN.

Mai mult decât o simplă prezență în industria modei, Iris Apfel a reprezentat un simbol al încrederii în sine și al exprimării autentice. Ea a pledat întotdeauna pentru originalitate, încurajând oamenii să fie îndrăzneți în alegerile lor vestimentare și să-și exprime personalitatea prin vestimentație.

Decesul lui Iris Apfel la vârsta de 102 ani reprezintă sfârșitul unei ere în lumea modei, dar moștenirea ei va rămâne vie pentru totdeauna.

Ea a demonstrat că stilul și creativitatea nu au limite de vârstă!

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *