Connect with us

Stiri externe

Cine este australianca Mary, noua Regină a Danemarcei!

Mary a devenit ieri Regina consoartă a Danemarcei, odată cu încoronarea soțului ei, Frederik, ca nou monarh după abdicarea Reginei Margarethe. Mary este, de altfel, prima persoană născută în Australia care a devenit Regina unei monarhii europene.

Publicat

pe

Cine este australianca Mary, noua Regină a Danemarcei!

Cel care a urcat pe tronul Danemarcei după abdicarea Reginei Margarethe este fiul ei cel mare, Frederik, în vârstă de 55 de ani, alături de soția lui de origine australiană, Mary (51 de ani).

Pe numele Mary Donaldson, ea s-a născut în Hobart, Australia, și și-a petrecut aproape întreaga copilărie în Tasmania. Ea a urmat cursurile Universitatății din Tasmania, având o diplomă de licență în comerț și drept.

Rochia albă purtată în ziua încoronării

Regina consoartă Mary a impresionat ieri cu superba rochie albă purtată la ceremonia de încoronare. Piesa vestimentară este o creație a designerului Soeren Le Schmidt.

Este un fel de tradiție ca femeile din familiile regale să poarte alb la astfel de evenimente importante. Albul simbolizează noile începuturi, puritatea și simplitatea.

La fel ca Prințesa Kate Middleton, ea provine dintr-o familie obișnuită

Mary nu provine dintr-o familie aristocrată. Părinții ei au lucrat în mediul academic. Mama ei, Henrietta, a fost asistenta executivă a vice-rectorului Universității din Tasmania, în timp ce tatăl ei a fost profesor de matematică.

Este supranumită „Kate Middleton scandinavă”

Asemănările dintre ea și Prințesa de Wales sunt izbitoare. Cele două au părul în aceeași nuanță și trupuri zvelte. Chiar și din punct de vedere vestimentar, preferințele lor sunt asemănătoare.

L-a întâlnit pe Prințul Frederik într-un bar

Mary și Frederik s-au întâlnit la Slipp Inn, un bar din Sydney, în timpul Jocurilor Olimpice din 2000.

Cei doi s-au căsătorit în mai 2004

Mary a purtat o rochie de mireasă de mătase cu mâneci lungi și voal de dantelă la nunta ei regală de la Catedrala din Copenhaga, în mai 2004.

La acea vreme, presa a descris povestea de dragoste dintre ea și Frederik ca pe un basm modern.

Mary și Frederik au patru copii

Cei patru copii ai Prințesei Moștenitoare și ai Prințului sunt Christian, Isabella și gemenii Vincent și Josephine. Fiul lor, Christian, îi va urma tatălui său ca Rege al Danemarcei.