Connect with us

Stiri externe

Cine este Carlos Alcaraz, câştigătorul de la Wimbledon care l-a bătut pe Novak Djokovic

Ieri s-a desfășurat finala Wimbledon 2023, iar bătălia pentru titlu s-a dat între legendarul Novak Djokovic și tânărul tenismen spaniol Carlos Alcaraz. Cel din urmă a ieșit învingător, obținând astfel al doilea titlu de Grand Slam din cariera sa la doar 20 de ani.

Publicat

pe

Cine este Carlos Alcaraz, câştigătorul de la Wimbledon care l-a bătut pe Novak Djokovic

Novak Djokovic a fost ieri la un pas de a egala recordul lui Roger Federer, care are în palmares opt titluri obținute la Wimbledon de-a lungul carierei. Tenismenul a ratat însă această șansă după ce a pierdut meciul din marea finală în fața adversarului său, tânărul Carlos Alcaraz.

Jocul celor doi a durat aproape cinci ore și a fost urmărit cu sufletul la gură de milioane de oameni. Unii l-au privit la televizor, iar alții din tribune, la fel ca numeroase vedete de la Hollywood.

Deși a pierdut primul set, Carlos Alcaraz a reușit să revină în forță și să se mențină echilibrat pe tot parcursul meciului. Acesta s-a impus cu un scor de 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4. Carlos, tenismenul spaniol de 20 de ani, a câștigat astfel al doilea titlu de Grand Slam din cariera sa. Primul a fost obținut anul trecut, la US Open.

Au trecut șase ani de la ultima înfrângere a lui Novak Djokovic la Wimbledon. S-a întâmplat în 2017, atunci când a luptat contra Tomas Berdych în sferturile competiției.

Până acum, Alcaraz a jucat de trei ori contra lui Djokovic. Prima oară la Madrid, în 2022, când meciul a fost câștigat tot de Carlos. Apoi, la Roland Garros în 2023, Novak a ieșit învingător.

În sezonul actual, tânărul Carlos a câștigat 47 de meciuri, pierzând doar patru, informează HotNews.

Alcaraz s-a născut în El Palmar (Murcia), un sat mic cu doar 24 000 de locuitori, și a crescut într-o familie cu afinitate pentru tenis. Încă din copilărie, el a știut nu doar că vrea să practice tenis, dar că vrea să fie cel mai bun. Rafael Nadal a fost întotdeauna idolul său.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *