Connect with us

Stiri externe

Cine este Kamala Harris. Povestea de viață a celei care ar putea deveni vice-președintele Americii

Joe Biden candidează în tandem cu senatoarea Kamala Harris la alegerile prezidențiale din SUA. Iată cine este femeia care ar putea deveni vice-președintele Americii.

Publicat

pe

Cine este Kamala Harris. Povestea de viață a celei care ar putea deveni vice-președintele Americii

Joe Biden este candidat al Partidului Democrat pentru funcția de viitor Președinte al SUA. Rezultatele alegerilor vor fi aflate în curând, dar mulți îl dau deja câștigător. Biden candidează în tandem cu senatoarea Kamala Harris pe care a propus-o pentru funcția de Vice-Președinte.

Dar cine este Kamala Harris, prima femeie de culoare care s-a regăsit pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale din SUA?

S-a născut în Oakland, statul pe care în prezent îl reprezintă în Senat. Provine dintr-o familie de imigranți: mama originară din India, iar tatăl din Jamaica. Părinții ei au divorțat pe când Kamala era încă un copil. A rămas în grija mamei, cercetător în domeniul cancerului și activistă pentru drepturile omului.

Kamala Harris a avut parte de o educație riguroasă. A absolvit Facultatea de Drept și a ocupat, mai târziu, funcția de Procuror General al Californiei.

În prezent, are o viață personală liniștită și fericită. Este căsătorită cu Douglas Emhoff, soțul și cel mai mare susținător al ei. Emhoff este partener la firma de avocatură DLA Piper. Reprezintă marile corporații și oameni de afaceri în litigii legate de afaceri, imobiliare și proprietate intelectuală.

Kamala Harris și Douglas Emhoff s-au cunoscut la o întâlnire pe nevăzute. Întâlnire aranjată de prietena lor comună, Chrisette Hudlin, consultant PR. Un an mai târziu, s-au căsătorit.

De ce s-a îmbrăcat Kamala Harris în acest costum la Convenția Democraților