Connect with us

Stiri Interne

Cine este Vlad Stancu, noul campion la înot, categoria junior

După David Popovici, încă un sportiv fenomen pare să se naște în natația românească. Este vorba despre juniorul Vlad Stancu, campion european la înot, proba de 1.500 m liber, care a doborât recordul național la seniori. Iată cine este tânărul de 17 ani!

Publicat

pe

Cine este Vlad Stancu, noul campion la înot, categoria junior

Ieri, Vlad Stancu a adus a cincea medalie pentru țara noastră la Campionatele Europene de Natație pentru juniori, care se desfășoară chiar în țara noastră. La 17 ani, tânărul a câștigat medalia de aur în proba de 1.500 m liber masculin. Mai mult decât atât, a doborât recordul național de seniori. Acest record îi aparținea lui Dragoş Coman (15min 06sec 33/100) încă de la Jocurile Olimpice 2004 de la Atena.

„Sunt primul român din istorie care ajunge la 15 min 05 sec. Vreau să le mulţumesc tuturor care şi-au făcut timp să vină aici să mă vadă, celor de acasă. A fost o cursă memorabilă, nu am cuvinte, a fost ceva excepţional. La aceste curse de fond trebuie să fii foarte bine pregătit, psihic şi fizic, şi trebuie să ai o tactică foarte bună”, a declarat Vlad Stancu, conform Digi24.ro.

Vlad Ștefan Stancu are 17 ani și activează la clubul Steaua. A doborât deja 25 de recorduri naţionale. La Campionatele Naţionale de la Bacău în bazin olimpic din luna martie a cucerit zece medalii: cinci la seniori şi cinci la tineret. Tânărul este specialist în probele de fond, iar marele lui vis este calificarea la Jocurile Olimpice 2024.

Cine este David Popovici, primul înotător român cu aur mondial

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vlad Stancu (@vladstancuu)

Advertisement

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *