Connect with us

Stiri Interne

Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul pentru care a fost suspendată

În declarația publică pe care a făcut-o după decizia suspendării ei timp de patru ani din tenis, Simona Halep pune rezultatul pozitiv al testului antidoping pe seama schimbării suplimentelor nutritive înainte de sezonul competițional din 2022. Schimbarea a fost atunci făcută la recomandarea echipei sale de încredere. Ea spune că aceste suplimente au fost contaminate cu roxadustat, însă că nici ea, nici echipa sa, nu au avut cunoștință de acest lucru. Iată cine i-ar fi dat suplimentul care i-a adus suspendarea!

Publicat

pe

Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul pentru care a fost suspendată

Simona Halep a primit săptămâna aceasta verdictul tribunalului independent Sport Resolutions în cazul de dopaj, la mai bine de două luni după audieri. Sportiva este suspendată patru ani după ce, anul trecut, a fost testată pozitiv cu roxadustat.

Tot săptămâna aceasta, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat motivarea deciziei de suspendare a sportivei. Jurnaliștii de la gsp.ro au analizat această motivare și au ajuns la concluzia că persoana care i-ar fi recomandat Simonei suplimentul contaminat ar fi r. Ea este fizioterapeuta din echipa antrenorului francez Patrick Mouratoglou.

Tenismena a început să lucreze cu acesta din urmă și echipa sa în aprilie 2022. Mai exact, la doar câteva luni înainte să fie acuzată de dopaj. Simona susține că ar fi vorba despre un supliment cu colagen. Supliment despre care nimeni nu ar fi putut bănui că este contaminat cu roxadustat.