Connect with us

Stiri externe

Cine moștenește averea lui Silvio Berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit luna trecută, la vârsta de 86 de ani, după ce fusese diagnosticat cu leucemie în urmă cu mai mult timp. Iată cine moștenește averea sa în valoare de șase miliarde de euro!

Publicat

pe

Cine moștenește averea lui Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi s-a stins într-un spital din Milano pe data de 12 iunie, la vârsta de 86 de ani. Fostul premier italian fusese diagnosticat de mai multă vreme cu leucemie. „Il Cavaliere” a lăsat în urma sa o avere care se ridică la șase miliarde de euro, dar și trei testamente.

Primul său testament datează din anul 2006 și îi include pe copiii extravagantului miliardar. Pier Silvio și Marina sunt copiii săi din prima căsnicie. Aceștia vor controla Fininvest, compania familiei, din acțiunile căreia vor deține în cote egale un procent de 53%. Restul acțiunilor se împart între copiii săi din cel de-al doilea mariaj. Este vorba despre Barbara, Eleonora și Luigi.

În toamna anului 2020, Berlusconi a mai scris un testament în care este menționat fratele său, Paolo. În vârstă de 73 de ani, acesta primește o moștenire de 100 de milioane de euro.

Conform ultimului testament, realizat la finele anului 2022, fostul premier i-a lăsat și iubitei sale, Marta Faschina, suma de 100 de milioane de euro.

Advertisement

Fostul său consilier și bun prieten, Marcello Dell’Utri, va primi 30 de milioane de euro.

„Vă mulțumesc și vă iubesc pe toți. Tatăl vostru”, este mesajul lăsat de Berlusconi, mesaj ce însoțește aceste testamente.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *