Connect with us

ADPM Business

Cine sunt cei mai bogati oameni din lume in 2016

Cine sunt cei mai bogati din lume este intrebarea la care raspunde revista Forbes in fiecare an. Bill Gates este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bogat om de pe planeta, cu o avere care depaseste suma fabuloasa de 75 de miliarde de dolari. Lupta s-a dat insa pentru locul al doilea intre americanul Warren Buffet si spanionul Amancio Ortega.

Publicat

pe

Bill Gates

Bill Gates

Fondatorul Microsoft a ocupat aceasta pozitie de 17 ori. Insa, desi si-a mentinut pozitia de lider si anul acesta, averea lui a scazut cu 4,2 miliarde de dolari numai in 2015. Insuficient insa pentru a fi surclasat.

Amancio Ortega

Amancio Ortega

Pe locul doi în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă se află magnatul industriei textile din Spania, patronul brandurilor Zara, Massimo Dutti si Stradivarius. Amancio Ortega este insa pe locul intai in topul bogatilor din Europa, cu o avere estimata la suma de 67 de miliarde de dolari. 

In this Thursday, May 2, 2013, photo, billionaire investor Warren Buffett applauds as he speaks on the topic of "Women and Work" during a sit-down interview with Fortune's Pattie Sellers in front of an audience at the University of Nebraska at Omaha's College of Business Administration, in Omaha, Neb. Investor Warren Buffett has a knack for explaining what he does in simple terms that sound easy to follow, and his ranking as one of the worldÌs richest billionaires inspires many to copy his moves. But in recent years, copying Buffett has become harder because many of his deals are only possible either because of Berkshire HathawayÌs massive pile of cash or because of BuffettÌs reputation and connections. (AP Photo/Nati Harnik) ORG XMIT: NYBZ164

Warren Buffet

Advertisement

Carismaticul investitor Warren Buffet a „picat” pe locul trei anul acesta, cu o avere ce depaseste suma de 60 de miliarde de dolari. In urma cu doi ani, urcase pe locul al doilea dupa ce actiunile companiei sale Berkshire Hathaway au atins un maxim istoric. 

Carlos Slim

Carlos Slim

Candva cel mai bogat om din lume, mexicanul Carlos Slim a coborat doua pozitii fata de anul trecut dupa ce a pierdut peste 27 de miliarde de dolari si a ramas „doar” cu o avere de 50 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos

Jeff Bezos

Jeff Bezos, patronul companiei Amazon, a intrat pentru prima data in topul Forbes, direct pe locul cinci. Averea lui a crescut uimitor in 2015, ajungand la suma totala de 45,2 miliarde de dolari.

Advertisement

Mark-Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Pentru prima oară în topul 10 al celor mai bogati oameni din lume au intrat şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, cu o avere estimată la 44,6 miliarde de dolari. Surprinzator, numarul miliardarilor lumii a scazut anul trecut. 16 oameni de afaceri au iesit din top in urma pierderilor inregistrate in 2015. Cu toate acestea, cei 1.800 de bogati inclusi in topul Forbes aduna impreuna o avere de 6.480 de miliarde de dolari, cu 570 de miliarde mai putin decat in 2015. China este tara cu cei mai multi miliardari.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *