Connect with us

Stiri Interne

Cine va reprezenta România la concursul de frumusețe pentru persoane cu dizabilități

Frumusețea poate fi întâlnită peste tot, sub toate formele, și nu ține cont de anumite reguli sau parametri impuși. Iată cine va reprezenta România, pentru prima oară în istorie, la concursul de frumusețe pentru persoanele cu dizabilități!

Publicat

pe

Cine va reprezenta România la concursul de frumusețe pentru persoane cu dizabilități

Anul acesta este pentru prima oară când țara noastră va fi reprezentată la un concurs de frumusețe destinat persoanelor cu dizabilități. Este vorba despre Miss Wheelchair World 2022. Conform Adevărul, concursul va avea loc luna viitoare în Mexic. Alivia Petrea va fi reprezentanta României.

Alivia are 26 de ani și în prezent este studentă la Genetică Moleculară, în Iași. Are deja o diplomă de licență în Biologie. De asemenea, a urmat un master în Consiliere de Mediu.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alivia Petrea (@aliviapetrea)

Advertisement

„Îmi doream foarte mult să ajung. Cred cu tărie că frumuseţea nu stă în aparenţe. Iar acest concurs îmi oferă posibilitatea de a transmite un mesaj mai departe şi de a mă întoarce în ţară cu un premiu. Dar, cel mai important, cu o experienţă unică cu ajutorul căreia pot schimba, măcar puţin, lumea”, declară reprezentanta României.

În total, la Miss Wheelchair World 2022 vor participa reprezentante din 25 de țări de pe tot globul. Prima ediție a acestui concurs a avut loc în anul 2017, la Varșovia.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alivia Petrea (@aliviapetrea)

Advertisement

Alivia a suferit un accident în urmă cu câțiva ani, iar asta i-a schimbat radical viața. A ajuns într-un scaun cu rotile pe care spune acum că îl privește doar ca pe un accesoriu.

„Viaţa e frumoasă şi dacă stai jos pe un scaun. Nu sunt lipită de el. Pot să cobor când am chef sau să mă mut pe iarbă pentru un picnic. Ori în cadă ca să fac o baie cu spumă sau în maşină ca să conduc. Pot sta turceşte şi pot să fac o serie de exerciţii fizice. Scaunul este accesoriul meu, maşinica mea cu care accelerez în viaţă. Scaunul rulant nu reprezintă o condamnare, ci doar o situaţie din care poţi vedea lumea dintr-un alt unghi”, a mai adăugat ea.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *