Connect with us

ADPM Coffee Break

Ciocolata te face mai destept

Nu este o gluma! Ciocolata te face mai destept, au concluzionat cercetatorii britanici, americani si australieni, in frunte cu medicul Merrill Elias. In plus, desertul preferat, considerat bomba calorica, reduce riscul de infarct si chiar protejeaza piele de factorii externi.

Publicat

pe

ciocolata 1

Ciocolata te face mai destept. Este concluzia principala a unui studiu publicat recent in „Washington Post”, care explica pe indelete cum o persoana care manaca ciocolata cel putin o data pe saptamana, va avea o usurinta mai mare in gandire si memorarea lucrurilor importante.

Medicul neurologist Merril Elias, cel care a condus cercetarile timp de 15 ani, sustine ca ciocolata imbunatateste presiunea sangelui, creierul fiind mult mai bine oxigenat. Studiul a inclus peste o mie de persoane, iar rezultatele sunt vizibile, sustine medicul. Nu s-a abuzat de ciocolata, ci s-au folosit cantitati decente: o felie de tort de ciocolata, o jumatate de tableta sau o spuma de ciocolata.

chocolate-mousse-cups-009-2-3

„Aventura” acestui studiu a inceput in urma cu 15 ani, implicand cercetatori din Marea Britanie, Australia si Statele Unite ale Americii. Timp de cinci ani de zile, au fost analizate obiceiurile alimentare a peste o mie de oameni, in special reactiile si schimbarile provocate de un consum regulat de ciocolata. Primele efecte sesizate au fost: o memorie mai bune si abilitatea de a face doua sau trei lucruri in acelasi timp.

Urmatorul pas a fost analiza si mai amanuntita a 333 dintre subiecti, in mare parte adolescenti. In cazul lor, efectul a fost mult mai rapid. Cercetatorii nu pot spune insa daca se datoreaza consumului de ciocolata sau faptului ca duc o viata mai lipsita de griji decat parintii lor sau alti adulti.

Chocolate1

Cercetatorii atrag insa atentia ca acest studiu u isi propune sa-i indemne pe oameni sa abuzeze de ciocolata. Asta nu inseamna ca vor deveni automat castigatori ai premiului Nobel. Dar cantitati mici de ciocolata, mancate de doua-trei ori pe saptamana, fara sentimentul de vinovatie, pot face minuni.