Connect with us

Stiri Interne

Colagenul luat de Simona Halep nu conținea roxadustat, susține firma producătoare

În urmă cu o săptămână, Simona Halep anunța că dă în judecată compania care a produs suplimentele contaminate cu roxadustat, cerând despăgubiri de zece milioane de euro. Iată însă că firma producătoare a suplimentelor cu colagen susține că acestea nu conțineau roxadustat!

Publicat

pe

Colagenul luat de Simona Halep nu conținea roxadustat, susține firma producătoare

După ce a primit verdictul tribunalului independent Sport Resolutions în cazul de dopaj, Simona Halep a pus rezultatul pozitiv al testului antidoping pe seama schimbării suplimentelor nutritive înainte de sezonul competițional din 2022. Schimbarea a fost atunci făcută la recomandarea echipei sale de încredere.

Sportiva este suspendată patru ani după ce, anul trecut, a fost testată pozitiv cu roxadustat.

Sportiva a declarat că a luat suplimente cu colagen, iar acestea erau contaminate cu roxadustat, dar nici ea, nici echipa sa, nu au avut cunoștință de acest lucru.

Din acest motiv, Simona a spus că dă în judecată firma care a produs suplimentele în cauză, cerând despăgubiri de zece milioane de euro.

Reporterul special Costin Ștucan a realizat o investigație pentru GSP și a ajuns în Canada, unde a stat de vorbă cu partonii firmei producătoare a suplimentelor.

Este vorba despre firma Quantum Nutrition Inc. (care a produs suplimentul Schinoussa) din Toronto.

Konstantino Koveos și John Koveos sunt cei doi acționari ai companiei. Ei susțin că nu au primit nicio înștiințare din parte avocaților Simonei cu privire la vreun proces. Mai mult, ei neagă că suplimentul ar fi fost contaminat cu roxadustat.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *