Connect with us

Cinenews

Colectiv nu are șanse la Oscar? Ce film de pe Netflix e favorit!

Colectiv este nominalizat la două categorii de Premii Oscar în 2021, o reală premieră pentru țara noastră. Are însă șanse documentarul românesc să câștige un trofeu? Iată ce film de pe Netflix e favorit.

Publicat

pe

Colectiv nu are șanse la Oscar? Ce film de pe Netflix e favorit!

Filmul documentar Colectiv, în regia lui Alexander Nanau, se numără printre peliculele nominalizate anul acesta la Premiile Oscar. A fost nominalizat nu la una, ci la două categorii de premii.

Este vorba despre Cel mai bun documentar (Documentary Feature) și Cel mai bun lungmetraj internațional (International Feature Film). Astfel, țara noastră a reușit pentru prima dată în istorie să ajungă pe lista nominalizărilor la Oscar.

În weekend s-au decernat Premiile BAFTA, supranumite Oscarurile europene și considerate a fi o avanpremieră a Oscarurilor adevărate. Colectiv a fost nominalizat și la BAFTA, însă nu a câștigat trofeul.

Câștigătorii Premiilor BAFTA 2021. Preconizează Oscarurile?

Premiul a fost acordat documentarului My Octopus Teacher, care poate fi urmărit pe Netflix. Acest documentar urmărește relația dintre scufundătorul Craig Foster și o caracatiță.

În ceea ce privește Premiile Oscar, Colectiv este în prezent pe locul 3 la predicții. Favorit, acelasi My Octopus Teacher. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla în seara cea mare a Premiilor Oscar 2021, pe data de 25 aprilie.

Ce se întâmplă cu Premiile Oscar? Schimbare de ultim moment!