Connect with us

Stiri Interne

Concertul “Crăciun Vienez” – cel mai așteptat regal muzical în ajun de sărbători!

Doar o zi ne mai desparte de cel mai așteptat eveniment muzical al sărbătorilor de iarnă, Concertul „CRĂCIUN VIENEZ”. Faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble își va încheia turneul în România, printr-o reprezentație de excepție, joi 22 decembrie, la Sala Palatului din București, de la ora 20:00. Peste 3000 de spectatori sunt așteptați la eveniment.

Publicat

pe

Concertul “Crăciun Vienez” – cel mai așteptat regal muzical în ajun de sărbători!

Concertul „CRĂCIUN VIENEZ” aduce în fața publicului iubitor de frumos un repertoriu unic alcătuit din lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor (Strauss, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak), valsuri sau arii de opera celebre. Sunetul tipic austriac, virtuozitatea muzicienilor și momente fine de umor, garantează un spectacol de neuitat.

Alaturi de faimoasa orchesta vor urca pe scena și trei dintre cei mai apreciați soliști de muzică clasică din România: tenorul Alin Stoica, soprana Tina Munteanu și tenorul Christian Christoff.

Prim solist și dirijor al concertelor unice susținute de Johann Strauss Ensemble este Russell McGregor talentatul și charismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena. Sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi și mulți alții.

Cu o tradiție de peste 16 ani pe scenele din România, orchestra Johann Strauss Ensemble a început un turneu național în țara noastră pe data de 12 decembrie, dar a susținut și două spectacole în Bulgaria. Este cu siguranță cea mai iubită orchestră de către publicul din român, mărturie stand zecile de concerte cu casa închisă pe care aceasta le-a susținut timp de 16 ani în cadrul deja tradiționalului Turneu de Crăciun.
Fondată în anul 1985, orchestra Johann Strauss Ensemble este alcătuită dintre cei mai talentați muzicieni din Austria, mulți dintre aceștia fiind de naționalități diferite, dar cu toții colaborând cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg.

Sunetul tipic și unic austriac, plus o picătură de umor, stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de virtuoși, aplaudată cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele. Johann Strauss Ensemble a reușit să încânte toată Europa prin perfomantele sale muzicale. S-au bucurat de reprezentațiile orchestrei spectatori din Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg Linz și desigur, Viena. În turneul Australian muzicienii de la Johann Strauss Ensemble au fost numiți “Regii Valsului”.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, ticketnet.ro, www.salapalatului.ro, www.bilet.ro și format printat la casa de bilete a Salii Palatului sau în magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay.
Parteneri media: Metropola TV, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România București FM, Revista Femeia, Revista Famost, prwave.ro, e-femeia.ro, fashion8.ro, widemagazine.ro, cityvisionmagazine.ro, daciccool.ro, spotmedia.ro, boncafe.ro.