Connect with us

ADPM Coffee Break

Copiii nominalizați la Oscar

Nominalizările la Premiile Oscar 2021 au fost anunțate în urmă cu exact o săptămână. Dacă anul acesta cea mai tânără nominalizată are 24 de ani, nu la fel s-a întâmplat mereu. Iată cei mai tineri copii nominalizați la Oscar de-a lungul anilor!

Publicat

pe

Copiii nominalizați la Oscar

Există actori celebri care așteaptă o viață până să ajungă să fie nominalizația la Oscar. Pentru alții, minunea se întâmplă însă mai repede decât s-ar fi așteptat. Vedem astăzi cine sunt copiii care, de-a lungul anilor, au reușit să obțină nominalizări la Premiile Oscar!

Justin Henry (8 ani), Kramer vs. Kramer

În anul 1980, Justin Henry devenea cel mai tânăr nominalizat la Oscar. Asta grație rolului jucat în pelicula Kramer vs. Kramer, alături de Dustin Hoffman și Meryl Streep.

Jackie Cooper (9 ani), Skippy

Jackie a cucerit inimile cu rolul său din comedia lui Normal Taurog din 1931.

Quvenzhané Wallis (9 ani), Beasts of the Southern Wild

În 2013, Quvenzhané Wallis avea doar 9 ani. După rolul din Beasts of the Southern Wild, copila a obținut o nominalizare la categoria cea mai bună actriță.

Tatum O’Neal (10 ani), Paper Moon

În filmul lui Peter Bogdanovich, tânăra Tatum a jucat chiar alături de celebrul ei tată, Ryan O’Neal. Grație acestui rol, a luat în 1974 Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Devenind, totodată, cea mai tânără câștigătoare de Oscar.

Mary Badham (10 ani), To Kill a Mockingbird

Era anul 1963 când Mary Badham a obținut o nominalizare la categoria cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul din legendarul film.

Quinn Cummings (10 ani), The Goodbye Girl

Tot la categoria cea mai bună actriță în rol secundar a fost nominalizată și Quinn Cummings, în anul 1978.

Abigail Breslin (10 ani), Little Miss Sunshine

La doar 10 ani, Abigail Breslin a strălucit în pelicula Little Miss Sunshine. A reușit să îi eclipseze pe toți colegii săi din film și să obțină o nominalizare la Oscar. Categoria? Cea mai bună actriță în rol secundar.

Haley Joel Osment (11 ani), The Sixth Sense

În celebrul film Al Șaselea Simț, Haley a jucat alături de Bruce Willis. Performanța sa a fost uluitoare, motiv pentru care a obținut chiar și o nominalizare la Oscar.

Brandon De Wilde (11 ani), Shane

Un joc actoricesc extrem de reușit la frageda vârstă de doar 11 ani i-au adus lui Brandon De Wilde, în 1954, o nominalizare la Premiile Oscar.

Patty McCormack (11 ani), The Bad Seed

Cu un chip angelic și comportament criminal, personajul interpretat de Patty McCormack în The Bad Seed a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. I-a obținut tinerei și o nominalizare la Oscar în 1957.

Anna Paquin (11 ani), The Piano

Tot 11 ani avea și Anna Paquin în anul 1994, atunci când a fost nominalizată la Oscar pentru rolul ei din The Piano.

Unde vezi filmele nominalizate la Oscar în 2021

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *