Connect with us

Stiri externe

Cu ce meniu i-a primit Macron pe Camilla și Regele Charles

Regele Charles și Regina Camilla se află în prima vizită de stat pe care o efectuează în Franța după încoronarea din luna mai. Iată cu ce meniu au fost primiți la Palatul Versailles de Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte!

Publicat

pe

Cu ce meniu i-a primit Macron pe Camilla și Regele Charles

Regele Charles și Regina Camilla au ajuns ieri în Franța pentru o vizită oficială ce va dura trei zile. Este prima vizită de stat pe care cei doi o efectuează în Franța după ceremonia de încoronare desfășurată în mai.

Președintele Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, au organizat un banchet la Palatul Versailles. Banchet la care oaspeții de seamă au fost Camilla și Regele Charles.

Aceștia s-au bucurat de o cină tipic franceză în decorul spectaculos al Sălii Oglinzilor din Palatul Versailles. Conceperea meniului a durat mai multe luni, iar acesta a fost aprobat în prealabil atât de Palatul Élysée, cât și de reprezentanții Palatului Buckingham.

Antreul a purtat semnătura lui Chef Anne-Sophie Pic (3 stele Michelin) și a inclus homar albastru și crab, migdale proaspete, mentă și nucă de cocos.

Chef Yannick Alléno (3 stele Michelin) a pregătit felul principal. Acesta a constat în pui Bresse Gauloise cu ciuperci porcini.

Cuplul regal și cel prezidențial s-au delectat cu vinuri Bourgogne Bâtard Montrachet grand cru 2018 și Bordeaux Château Mouton Rothschild 2004, dar și cu șampanie Pol Roger cuvée Winston Churchill 2013.

Dineul s-a încheiat cu un platou de brânzeturi fine și cu tradiționalul desert. Acesta a fost reprezentat de Isphan – o prăjitură ce combină zmeura cu litchi și aroma de trandafiri.