Connect with us

Stiri externe

Cum a ajuns Miss Universe în faliment

Celebrul concurs Miss Universe a fost fondat în anul 1952 de o companie americană de textile. A intrat ulterior în istorie, fiind organizat vreme de nu mai puțin de 70 de ani. Acum, în 2023, concursul a ajuns la faliment. Iată cum a fost posibilă această situație!

Publicat

pe

Cum a ajuns Miss Universe în faliment

Miss Universe este un concurs de frumusețe care, de-a lungul anilor, a făcut istorie. El a fost fondat în anul 1952 de o firmă americană de textile pentru a rivaliza cu Miss World. Concursul s-a bucurat de succes și a fost organizat timp de nu mai puțin de 70 de ani.

Proprietarul thailandez al concursului de frumusețe, Anne Jakrajutatip, a declarat falimentul.

Anne Jakrajutatip este transgender și a achiziționat afacerea în urmă cu mai puțin de un an, contra sumei de 20 de milioane de dolari.

Compania acesteia, JKN Global Group, este înglodată în datorii și încearcă acum reabilitarea. Cert este că, până când problemele financiare nu vor fi rezolvate, concursul nu mai poate fi organizat.

A fost înaintată în instanță o cerere de reabilitare, iar data audierii a fost stabilită: 29 ianuarie 2024. Prețul acțiunilor companiei au scăzut, în ultimele doisprezece luni, cu un procent ce depășește 80%.

La începutul anului, noua președintă Miss Universe spunea că celebrul concurs de frumusețe a intrat într-o „nouă era” după 70 de ani în care a fost condus de bărbați. Ea este prima femeie transgender care a preluat frâiele prestigioasei competiții.

Tot ea declara că, de acum încolo, competiția va promova „culturi diverse, incluziune socială, egalitate de gen, creativitate, forța binelui și, desigur, frumusețea umanității”.

Mamele, femeile căsătorite șu femeile transsexuale au voie, în premieră, să participe la acest concurs.

Presa internațională scrie că licența Miss Universe ar putea fi vândută de JKN Global Group pentru a acoperi parte din datorii.

Ediția din acest an a concursului va fi organizată peste doar câteva zile. Evenimentul este programat să aibă loc pe 18 noiembrie în El Salvador.