Connect with us

ADPM Coffee Break

Cum a ajuns Tanya din The White Lotus să îi reînvie cariera actriței Jennifer Coolidge

După ani în care a stat pe tușă, cariera lui Jennifer Coolidge este acum mai înfloritoare ca niciodată. Dovadă a faptului că, indiferent de vârstă, viața ta poate lua o întorsătură frumoasă. Totul este să fii omul potrivit la locul potrivit, în momentul potrivit. În cazul ei, rampa de relansare la Hollywood a fost personajul Tanya din The White Lotus. Rol care i-a propulsat cariera pe culmi înalte, a readus-o pe radarul regizorilor și al producătorilor și, mai mult decât atât, i-a adus un Glob de Aur.

Publicat

pe

Cum a ajuns Tanya din The White Lotus să îi reînvie cariera actriței Jennifer Coolidge

La 61 de ani, Jennifer Coolidge a câștigat anul acesta primul Glob de Aur din carieră. La categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar într-o serie limitată sau film”. A obținut această distincție pentru rolul Tanya McQuoid din producția The White Lotus. Același rol pentru care a câștigat și un Premiu Emmy în 2022.

Totul după ani de zile în care a stat într-un con de umbră, iar regizorii și producătorii de la Hollywood nu o doreau în proiectele lor. Actrița spune că îi datorează Arianei Grande faptul că a ajuns în acest punct frumos al carierei. Asta pentru că a jucat în videoclipul piesei „Thank U, Next” al artistei.

Totodată, îi este recunoscătoare regizorului „The White Lotus” pentru că i-a redat speranța.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de NBC Entertainment (@nbc)

Advertisement

„Mi-ai schimbat viața într-un milion de moduri diferite. Vecinii mei vorbesc cu mine, lucruri de genul ăsta. Nu eram niciodată invitată la o petrecere, iar acum toată lumea mă invită”.

Jennifer Coolidge s-a născut în Boston, Massachusetts. În copilărie, a cântat la clarinet, iar mai târziu și-a descoperit pasiunea pentru actorie. În timpul facultății, visa să devină Meryl Streep. În schimb, a devenit actriță de comedie. Înainte de a cunoaște faima, a lucrat într-un restaurant din New York alături de altă actriță aspirantă la acea vreme, Sandra Bullock.

Advertisement

Prima sa apariție televizată a fost într-un episod al serialului Seinfeld. Au urmat roluri mici în producții precum „A Bucket of Blood”, „Plump Fiction” sau „A Night at the Roxbury”.

Primul gust al succesului l-a simțit în 1999. Atunci, a jucat rolul mamei lui Stifler în American Pie. Filmul a fost un succes și a continuat cu o a doua parte. A fost de altfel rolul care a transformat-o pe actriță într-un sex simbol. Tot atunci a avut un rol secundar și în Legally Blonde.

În 2004, a jucat alături de Hilary Duff în pelicula „A Cinderella Story”. Filmul nu a avut nici pe departe succesul scontat. Ba din contră, o mulțime de critici negative. Probabil că acela a fost momentul în care cariera ei a început să coboare pe o pantă descendentă.

Advertisement

Jennifer Coolidge aproape a primit rolul lui Lynette Scavo în Desperate Housewives. Din păcate, nu a fost să fie, iar rolul i-a fost într-un final atribuit lui Felicity Huffman. Au urmat ani de audiții în care părea că mai toate ușile îi sunt închise în nas. Părea că locul ei nu mai este la Hollywood, iar cariera i s-a încheiat înainte de a începe cu adevărat.

Totul până la The White Lotus. Rolul Tanya i-a reînviat cariera actoricească și a readus-o pe radarul regizorilor și al producătorilor. I-a adus și premii la care cu ani în urmă abia dacă îndrăznea să viseze.

Advertisement

Anul acesta, Jennifer va apărea în filmul „Shotgun Wedding”, alături de Jennifer Lopez. De asemenea, a jucat în serialul „The Watcher”, o producție Netflix.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *