Connect with us

Interviuri

Exclusiv! Cum a inceput Andreea Runceanu (Amadeus) sa cante vocal

La inceputul acestei luni, fetele de la Amadeus le-au facut o surpriza de proportii fanilor, lansand o varianta inedita, in stil bossa nova, a melodiei „Fericirea are chipul tau”, o piesa din repertoriul regretatei artiste Mihaela Runceanu. Andreea Runceanu a povestit, in exclusivitate pentru ADPM, despre felul in care a luat hotararea de a canta vocal, dupa mai bine de un deceniu in care a incantat publicul doar cu acordurile fermecatoare ale vioarei sale.

Publicat

pe

Andreea-Runceanu-Amadeus

La inceputul lunii mai, chiar inainte de ziua in care regretata Mihaela Runceanu ar fi implinit 59 de ani, fetele de la Amadeus au lansat, in memoria sa, o varianta inedita, in stil bossa nova, a celebrei melodii „Fericirea are chipul tau”. Cu aceasta ocazie, am avut ocazia de a o asculta pe Andreea Runceanu interpretand vocal piesa, dupa mai bine de un deceniu in care a cantat doar la vioara.

Amadeus-2

„Eu mi-am dorit foarte mult sa cant cu vocea. Chiar de foarte mult timp. Primele incercari, primele lectii de canto le-am luat prin 2003. Cand eram mica-mica, dupa moartea Mihaelei Runceanu, in ’90, cand eram in fan-clubul ei, si, culmea-culmilor, atunci am cantat. Prima piesa pe care am invatat-o a fost ’Fericirea are chipul tau’. Tata mi-a adus aminte de chestia asta, dupa ce am facut-o din nou acum. Chiar mi s-a parut, asa, uite cum s-a dus timpul inapoi!”, a declarat Andreea.

andreea-runceanu-amadeus (1)

Si pentru ca a primit doar aprecieri pozitive din partea celor ce au ascultat-o cantand cu vocea, artista nu are de gand sa se opreasca aici. Desi ii este greu sa se imparta intre lectiile de canto si studiul intens la vioara, Andreea Runceanu pregateste, impreuna cu colegele ei, Patricia Cimpoiasu, Bianca Gavrilescu si Naomi Anelis, noi surprize in acest sens.

„Chiar n-am avut timp pana acum sa ma ocup asa cum trebuie de canto. In continuare imi este destul de greu sa tin pasul, pentru ca la vioara trebuie sa studiez intens. Este ca un sport. Nu poti sa te lasi. E un antrenament pe care trebuie sa il faci. In primul rand fizic. De aceea mi-a fost destul de greu sa ma tin si de lectii de canto. Un an de zile am facut intensiv lectii de canto, si am avut curajul sa cant si pe scena, nu numai acasa. Si, nu stiu, ma bucur daca v-a placut, eu cant cu tot sufletul. In continuare vom persevera in directia asta!”, a adaugat ea.