Connect with us

Stiri Interne

Cum a încercat avocatul Simonei Halep să coopereze cu ITIA

Bogdan Stoica, avocstul care o apără pe Simona Halep în procesul de dopaj, aduce acuzații Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), spunând că au încercat să coopereze cu această organizație în repetate rânduri, dar s-au lovit de refuz. Iată în continuare detalii!

Publicat

pe

Cum a încercat avocatul Simonei Halep să coopereze cu ITIA

Avocatul Simonei Halep în procesul de dopaj este Bogdan Stoica. În ultimele zile, acesta a vorbit despre situația dificilă pe care o traversează clienta sa. Săptămâna aceasta, tribunalul independent Sport Resolutions a luat decizia de a o suspenda din activitate pentru patru ani.

El aduce acuzații Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), spunând că scopul acestei organizații este distrugerea sportivilor.

Bogdan Stoica a vorbit pentru Digi Sport despre cum a încercat să colaboreze cu ITIA, dar s-a lovit de un refuz vehement.

Vrând să aducă dovezi că Simona a ingerat fără voie roxadustat prin intermediul unui supliment cu colagen contaminat, echipa sportivei a făcut un test. Un voluntar a ingerat același supliment, iar după o perioadă de câteva zile a fost testat pozitiv cu roxadustat. Rezultatele testului au fost trimise către ITIA, însă organizația nu și-ar fi dorit să coopereze.

Advertisement

„ITIA a refuzat orice formă de cooperare, de discuţie. N-au acceptat nici să mergem noi la laboratorul lor de la Salt Lake. Au făcut propriile teste cu echipamentele şi metodele lor şi ne-au anunţat că au detectat Roxadustat în probele respective. Nu ştiu dacă aş putea vorbi de rea-credinţă, dar cred că ITIA nu e o instituţie îndreptată spre aflarea adevărului, ci spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează”, a declarat avocatul, conform adevarul.ro.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *