Connect with us

Stiri externe

Cum arată Casa Albă în interior. Joe Biden ne face turul!

Casa Albă se află la Washington și este reședința oficială a Președintelui Statelor Unite ale Americii. Clădirea este una impresionantă, construită între anii 1792 și 1800. Iată însă cum arată la interior! Însuși Președintele Joe Biden face turul!

Publicat

pe

Cum arată Casa Albă în interior. Joe Biden ne face turul!

John Adams a fost, în anul 1800, primul Președinte American cu reședința la Casa Albă. De-a alungul anilor, această clădire a devenit un adevărat simbol al Americii.

În prezent, clădirea este reședința oficială a lui Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte american. El s-a mutat la Casa Albă alături de soția sa, Jill Biden, în anul 2021. Atunci când a câștigat alegerile prezidențiale în defavoarea lui Donald Trump.

La scurt timp după mutarea la Washington, Joe Biden descria noua casă drept „o colivie de aur”. El se referea la faptul că locuiește în lux, dar nu poate beneficia de libertatea de mișcare a unui om obișnuit.

Clădirea impozantă este compusă din trei secțiuni conectate, dar distincte: Aripa de Est, Aripa de Vest și Executive Residence în mijloc.

În total, Casa Albă are 132 de camere, 35 de băi, 412 de uși și 28 de șeminee.

Clădirea Executive Residence are șase etaje. Două niveluri sunt la subsol, parterul este spațiul de muncă al personalului, iar primul etaj este cel unde se organizează recepții și diferite evenimente. Cele două etaje superioare reprezintă casa propriu-zisă a Președintelui și Primei Doamne.

Biroul albastru este locul în care Președintele își întâmpină oaspeții oficiali.

În stânga și în dreapta Biroului albastru sunt două saloane. Unul, cu pereți de un roșu aprins, se numește Camera Roșie.

Celălalt salon, cu pereți verzi, se numește Camera Verde.

Camera de Est este cea mai mare cameră din Executive Residence. Este folosită pentru discursuri, ceremonii, concerte, recepții și diferite petreceri.

Sala de stat este locul unde au loc mesele oficiale, inclusiv cine de stat. Poate găzdui până la 140 de invitați.

Dormitorul Lincoln este decorat cu mobilier din epoca lui Abraham Lincoln. Este unul dintre numeroasele spații private de locuit rezervate Președintelui și Primei Doamne.

Camera Ovală Galbenă, situată deasupra Biroului albastru, este camera de zi formală a primei familii.

La ultimul etaj se află „salonul din cer”, descris astfel de fosta Primă Doamnă Grace Coolidge. Are ferestre din podea până în tavan și deschidere către o terasă privată.

Există mai multe camere pentru recreere, inclusiv o pistă de bowling și o sală de cinema.

Aripa de Est găzduiește birourile secretarului privat al Casei Albe, ale Primei Doamne și ale personalului.

Deși acest lucru nu este recunoscut pe nicio hartă publică a Casei Albe, există un buncăr sub aripa de est, unde oficialii Casei Albe s-au adăpostit pe 11 septembrie 2011. Un al doilea buncăr este situat sub peluza de nord.

Aripa de Vest este locul în care lucrează membrii biroului Președintelui.

Biroul Oval este spațiul oficial de lucru al Președintelui. Acesta găzduiește faimosul Resolute Desk, care datează din anii 1800 și cântărește peste 400 de kilograme.

Chiar în fața Biroului Oval se află Grădina de Trandafiri, folosită pentru ceremonii speciale.