Connect with us

ADPM Cool

Cum arată în interior Brittania, vasul Reginei Elisabeta a II-a

Britannia are o istorie bogată de mai bine de 69 de ani. De-a lungul anilor, vasul a servit drept loc de întâlniri politice la nivel înalt, a fost martor al unor povești de dragoste regală, a efectuat misiuni de salvare și era considerat drept refugiul preferat al Reginei Elisabeta a II-a.

Publicat

pe

Cum arată în interior Brittania, vasul Reginei Elisabeta a II-a

Vasul Britannia a fost „botezat” de Regina Elisabeta a II-a în aprilie 1953. Câteva luni mai târziu, la începutul lui 1954, a efectuat prima cursă pe apă. Un vas al Casei Regale Britanice cu o istorie extrem de bogată.

Este, de altfel, vasul pe care tatăl Reginei Elisabeta, Regele George al VI-lea, îl comandase cu doar două zile înainte să moară. Într-o perioadă de maximă austeritate, Regina Elisabeta a II-a a ales ca design-ul vasului să fie unul minimalist, deloc opulent. O eleganță discretă care să nu sară în ochi și să nu pară a fi o jignire adusă poporului într-o perioadă de criză.

Se spune că Regina Elisabeta și Prințul Phillip sunt cei care au ales personal mobilierul pentru Britannia. Inclusiv lenjeria de pat și tablourile.

Regina obișnuia să își întâmpine oaspeții pe scara impunătoare a navei. Sir Winston Churchill, Frank Sinatra, Nelson Mandela și Bill și Hillary Clinton sunt doar câteva dintre personalități.

Pe acest vas și-au petrecut luna de miere Prințesa Margaret și Anthony Armstrong-Jones, Prințesa Anne și Mark Phillips, dar și Prințul Charles și Prințesa Diana.