Stiri externe
Cum impactează Inteligența Artificială Festivalul de Film de la Cannes
Inteligența Artificială va juca o importanță majoră la Festivalul de Film de la Cannes, aflat la cea de-a 77-a ediție și care se vă desfășura între 14 și 25 mai. Vedetele de pe covorul roșu, regizori, producători, scenariști și oameni din industria filmului, organizatori, cei peste 4500 de jurnaliști acreditați și chiar mulțimea care va încerca să zărească VIP-urile vor fi supracegheati cu ajutorul a 7 camere de protecție video ce vor folosi AI.
Cum impactează Inteligența Artificială Festivalul de Film de la Cannes
Primăria din Cannes a anunțat că aceste camere vor fi instalate „în mod experimental” în jurul Palais des Festivals, zona cea mai supravegheată, unde au loc proiecţiile filmelor şi unde sunt aşteptaţi invitații. Tehnologia îmbogățită prin AI va permite Centrului de Protecţie Urbană (CPU) al oraşului să „depisteze evenimente sau comportamente considerate suspecte sau de risc” şi va ajuta la detectarea coletelor abandonate, a prezenţei armelor, a persoanelor pe jos sau a oricăror mişcări de mulţime, detaliază oficialii.
Aceste camere vor fi radcordate la „cea mai densă reţea de protecţie video din Franţa”, mai exact 884 de camere video, la care s-au adăugat și 462 de butoane de apel de urgenţă, conectate direct la CPU și implementate în mod pionierat de către municipalitate în spaţiile publice.
O altă aplicație a tehnologiei AI este lansarea programului Cannes Immersive, patronat de Jean-Michel Jarre, un muzician pasionat de noile tehnologii, şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din Franţa (CNC). Primăria din Cannes a anunţat că obiectivul este ca programul Cannes Immersive să devină „un centru mondial dedicat creaţiilor VR şi noului teritoriu artistic al inteligenţei artificiale (AI)”.
Această competiţie „doreşte să pună în valoare o nouă generaţie de artişti internaţionali care inventează şi dezvoltă noi experienţe narative care se despart de cadrul bidimensional al ecranului cinematografic”, se explică într-un comunicat de presă organizatorii.
La această primă ediţie a Cannes Immersive opt lucrări vor fi selecţionate de un comitet alcătuit din profesionişti din industrie şi membri ai echipei festivalului, condus de delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, iar o altă selecţie de lucrări „necompetitive, ce expun legăturile dintre experienţa VR şi cinematografie, va completa programul”, au precizat oficialii de la Cannes.
La aceasta competitie participa si Romania prin proiectul HUMAN VIOLINS: PRELUDE (version multi-utilisateurs); Ioana Mischie Distribution Cabiria Morgenstern (voix anglaise) Production Storyscapes, Da Prod, Studioset.
Inteligența Artificială va impacta toate domeniile de activitate ale prezentului, dar mai ales ale viitorului. Din acest motiv, AI Expo Europe, cea mai mare conferința interactivă din Estul și Centrul Europei va implica profesioniști, lideri și adepți ai inovației, „dreamers, thinkers&doers”, mentori și oameni de afaceri, într-un eveniment unic care își propune să decripteze secretele acestei industrii, ce schimbă deja lumea!
Cu o gamă vastă de subiecte care pornesc de la magia AI-ului și indreptandu-ne către subiecte critice, precum securitatea datelor, evenimentul AI Expo Europe va aduce pe aceeași scenă zeci de experți din Europa și toată lumea, într-un proiect care își vă propune să decripteze viitorul industriei.
Aici se vor conecta oameni din toată lumea, își vor găsi inspirația și de ce nu, o idee genială pentru o afacere de succes a viitorului! Cei ce vor participa la conferința se vor putea întâlni și conecta cu liderii de top ai industriei, vor putea participa la workshopuri, seminarii sau își vor putea reseta cariera”, spune Ruxandra Tătaru, cofondator și CEO al evenimentului.
Pentru mai multe informații, pentru a cumpăra bilete sau pachete promoționale, click aici: www.aiexpoeurope.com
Subiecte de discuție vor fi vaste: de la educație, la ecologie, de la domeniul legal la cel al schimbărilor profunde în societate, de la arhitectură și urbanism la artă, dar mai ales impactul asupra meseriilor viitorului și va furniza posibile răspunsuri la marea întrebare: ne va fura AI job-urile?!
* Învățare automată și tehnici de învățare profundă;
* Procesarea limbajului natural și aplicațiile sale;
* AI în asistența medicală: oportunități și etică;
* Robotică și automatizare;
* AI pentru analiza afacerilor și interpretarea datelor;
* AI în securitatea cibernetică: protejarea împotriva amenințărilor emergente;
* Considerații etice în dezvoltarea AI;
* Rolul AI în durabilitatea mediului;
* AI în servicii financiare: de la algoritmi la aplicații practice;
* Viitorul în educație: învățare personalizată și nu numai prin intermediul AI;
* Orașe inteligente și planificare urbană alimentate de AI;
* Intersecția dintre AI și IoT: îmbunătățirea conectivității dispozitivelor;
* Progrese în tehnologia de consum bazată pe inteligență artificială;
* Impactul AI asupra industriilor creative: artă, muzică și design;
* Peisajul de reglementare și juridic din jurul AI.