Connect with us

ADPM Beauty

Cum ingrijesti parul negru ca sa ramana lucios si sanatos in timpul verii

Cristi Pascu, unul dintre cei mai experimentati hairstylisti din Romania, explica avantajele si dezavantajele parului negru si ne invata cum ar trebui el ingrijit pentru a-si pastra culoarea si stralucirea mai mult timp.

Publicat

pe

Cum ingrijesti parul negru ca sa ramana lucios si sanatos in timpul verii

Conform specialistului, desi este mai usor de protejat decat culorile deschise, el necesita o atentie deosebita. In acelasi timp, nuanta nu este indicata celor cu parul rar sau cu varsta de peste 40 de ani.

Problemele parului negru

“Parul negru este mult mai usor de ingrijit, comparativ cu blondul. Vara, insa, inamicul lui numarul unu este soarele si apoi apa sarata. Il putem proteja cu o pelicula de ulei, chiar daca asta inseamna sa il incarcam putin si, dupa o zi de expunere la soare, sa para imbacsit. Este suficient sa aplicam apoi un sampon si o masca pentru ca parul sa revina imediat la starea initiala.

Nu recomand negrul persoanelor care au parul rar si poarta carare. Asta deoarece negrul este ca un magnet pentru ultraviolet, iar pielea de la carare se poate astfel arde. Daca ai si parul rar, atunci apare in acel moment asa-zisa matreata falsa, intrucat pielea scalpului devine foarte uscata si se descuameaza. In acest caz, este indicat sa optezi pentru alte nuante. Pentru ca, da, este inestetic sa iti aplici, strict pe acea carare, crema cu factor de protectie”, spune specialistul.

Ingrijirea parului negru

Atunci cand vorbim despre ingrijirea parului negru, Cristi Pascu recomanda produsele pe baza de ulei de cocos.

“Uleiul de cocos este cel indicat persoanelor cu parul negru. Poate fi sub orice forma, incepand cu masca aceea rece, pana la ulei rafinat, din care aplici 2 – 3 picaturi. Daca ne uitam la America de Sud si Africa, toate culturile de acolo au, intr-un fel sau altul, ca si tratament de par, cocosul si uleiul de cocos”, explica specialistul.

 

Cui ii este indicat parul negru

„Negrul este recomandat persoanelor sub 40 de ani. Dupa aceea, nu face decat sa scoata in evidenta orice imperfectiune a fetei. Aici intra orice rid, cearcane, urme de oboseala.

Negrul este, insa, o culoare senzationala pentru ca isi pastreaza mult mai mult timp stralucirea. In clipa in care ii oferim un ulei, un luciu, efectul este imediat si spectaculos. Este suficient ca negrul sa fie coafat foarte bine, mai ales la varfuri si apoi sa dai o picatura de ulei de argan sau cocos pe lungimea firului de par si varfuri pentru a arata impecabil.”, spune Cristi Pascu.

Cristi Pascu (www.cristipascu.ro) este unul dintre cei mai experimentati hairstylisti de la noi, initiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din Romania” si al “Academiei de Coafura Cristi Pascu”, prin care descopera, sustine si lanseaza noi talente in industria frumusetii.

Cristi Pascu iti spune ce coafuri de mireasa sunt in trend in 2018