Connect with us

ADPM Business

Cum ne ajuta hipnoza regresiva sa ne regasim si sa facem marea schimbare in viata

Hipnoza regresiva este una din metodele prin care putem depasi momentele de criza, putem scapa de adictii, putem gasi raspunsuri si a ne regasi si intelege personalitatea. Hipnoza atinge un cotlon destul de obscur al psihicului nostru: mintea inconstienta, cea la care nu avem acces direct. Specialistul Andra Ilias (Le Cabinet) ne explica modul in care decuge o sedinta de hipnoterapie, care sunt cerintele si asteptarile clientilor sai si ce alte proceduri pot fi urmate la cabinetul sau din Bucuresti.

Publicat

pe

andra-ilias-le-cabinet-2

Cum a inceput pasiunea ta pentru acest domeniu?

Eu am fost unul din acei adolescenti care stiau foarte bine ce vor sa se faca atunci cand o sa fie mari. Am avut cateva deraieri de la telul initial, dar m-am redresat repede. In clasa a saptea am decis ca vrea sa ma fac psiholog-psihoterapeut. Dupa care am descoperit hipnoza si m-a fascinat.

Hipnoza atinge un cotlon destul de obscur al psihicului nostru: mintea inconstienta, cea la care nu avem acces direct. Si, cum mie imi plac lucrurile complicate, am zis ca asta e de mine. Specializarea separata in hipnoza regresiva – regresie in vietile trecute a venit oarecum natural, pentru ca este un domeniu in care cred si care consider ca este destul de putin exploatat.

Ce servicii ofera mai exact cabinetul tau?

Le Cabinet este locul in care activez impreuna cu o colega si cativa alti colaboratori, incercand sa acoperim o gama cat mai vasta de necesitati terapeutice. Ceea ce pot sa gaseasca, insa, clinetii atunci cand vin la mine in cabinet, sunt serviciile de psihoterapie, combinate sau nu cu tehnici de hipnoterapie (sunt clienti care nu doresc sa apeleze la hipnoza), care sunt destinate tuturor tipurilor de probleme de ordin psihologic si emotional, cat si facilitarea de regresii in vietile trecute si viata dintre vieti (perioada in care sufletul nu este incarnat), dupa metoda Michael Newton.

andra-ilias-le-cabinet
De ce ar apela cineva la hipnoterapie?

Hipnoza folosita in cadrul psihoterapeutic, este o scurtatura catre locul in care se formeaza gandurile, nevoile, emotiile noastre si unde putem gasi in acelasi timp raspunsuri, unde putem actiona pentru schimbare.

Ce dorinte au clientii tai?

Principala dorinta a tuturor celor care trec pragul unui astfel de cabinet este obtinerea unei linisti sufletesti, indiferent de nevoile pe care le au. Daca ne referim strict la partea de hipnoterapie, atunci clientii vin cu probleme diverse, suport emotional, depasirea unor momente de criza, depasirea unor adictii, intarirea imaginii de sine, descoperirea propriei personalitati, si lista poate continua.

In ceea ce priveste regresia in vietile trecute, subiectele sunt foarte variate, dar cred ca cel mai simplu mod de a le rezuma este gasirea unor raspunsuri pe care nu le-au gasit in alte parti, pe care logica nu le poate cuprinde, referitoare la propria existenta.

Ce tip de cerinte mai aparte primesti?

Am norocul sa nu ma „lovesc” prea des de expectante nerealiste. Oamenii ajung la terapie atunci cand sunt manati de o nevoie si chiar daca aceasta nu este foarte clara, unul din rolurile mele acolo este de a-a ajuta sa faca lumina in ceea ce simt/ isi doresc/ au nevoie.

Dar sa zicem ca la capitolul „lovituri” ar putea intra solicitarile de renuntare la fumat, pe care lumea, auzind ca practic hipnoza, le ridica. Acesta este un suciet foarte delicat si nu accept decat foarte rar clienti pentru tratarea acestei adictii, pentru ca sansele de recidiva sunt foarte mari in cazul in care motivatia nu este suficient de puternica.

Cum decurge mai exact o sedinta de hipnoterapie?

O sesinta de psihoterapie dureaza 50 de minute si poate include sau nu parte de hipnoza. O sedinta de regresie in vietile trecute dureaza intre doua si trei ore si incepe cu o discutie, urmeaza apoi o parte ampla de relaxare si inducere a transei, urmata de calatoria in trecut efectiva, pentru care eu sunt doar un ghid, finalizata apoi cu o alta discutie de concluzionare.

Convinge-ma ca nu are de ce sa imi fie teama de aceasta procedura!

In cadrul hipnozei clinice contactul cu realitatea nu este pierdut in niciun moment. Corpul nostru este obisnuit cu starea de transa, el intrand de mai multe ori pe zi in trans scurte, pe care nu le percepem sau mai lungi de tipul reveriilor cu ochii deschisi sau al concentratului intens pe o anumita activitate, moment in care practic ne izolam singuri de mediul inconjurator. Hipnoza inseamna deschiderea unor porti, nu pasirea pe alt taram.

Cat costa o sedinta si de cate sedinte este nevoie pentru a rezolva o … problema?

Pentru psihoterapie, numarul sedintelor variaza de la client la client, de la problema la problema. Sunt clienti care pleaca fericiti dupa 5-6 sedinte saptamanale si altii care continua sa vina, fie doar si pentru suport, pe parcursul mai multor ani. Pentru a gasi raspunsul la o intrebare cu care vii la o sedinta de regresie, insa, de cele mai multe ori o singura sedinta este suficienta.

Planuiesti sa iti extinzi activitatea in acest domeniu? 

Intr-un fel, aceasta activitate este limitata la resursele pe care le are la dispozitie o singura persoana. Din pacate, terapeutul inca nu poate sa se cloneze. Dincolo de serviciile pe care eu insami le pot oferi, am cateva planuri, dar deocamdata in in faza de proiect cu bataie lunga, deci nu prea am despre ce sa vorbesc in acest sens.

Ce alte proceduri ar mai fi de adaugat in fisa cabinetului tau?

Colega mea lucreaza in terapie de familie, cuplu, copii si avem cativa colaboratori cu alte specializari psihoterapeutice si terapii alternative. Pentru psihoterapeuti este la fal ca si pentru medici, dupa absolvirea facultatii, ei trebuie sa se specializeze in una din directiile psihoterapeutice si sa primeasca acreditare in aceasta. Este alegerea lor daca ulterior decid sa faca si alte formari. Iar alegerea mea este ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa mai fac o formare ceva mai specifica. Oricum, majoritatea avem un mod de lucru complex, care cuprinde tehnici din diverse ramuri.