Connect with us

ADPM Beauty

Cum ne ajută retinolul să avem o piele radiantă și sănătoasă

Retinolul este unul din cele mai folosite ingrediente în produsele de îngrijire a pielii, având efecte pozitive antiaging. Multe persoane îl folosesc, dar nu toți știu ce este mai exact, cum acționează asupra pielii și, mai presus de toate, cum trebuie folosit pentru a nu avea efecte adverse. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, oferă toate aceste informații de care este bine să ținem cont atunci când apelăm la produse cu retinol. 

Publicat

pe

Cum ne ajută retinolul să avem o piele radiantă și sănătoasă

Specialiștii din industria de frumusețe, dar și influencerii de beauty, vorbesc foarte mult în ultima vreme despre retinol. Acesta nu este un ingredient nou, apărut recent, ci este folosit de foarte mulți ani în industria cosmetică, fiind unul dintre ingredientele cu cele mai bune efecte antiaging. Este, însă, un ingredient de cursă lungă. Ce înseamnă acest lucru?

Rezultatele pe care le obținem atunci când folosim retinolul se văd întotdeauna, dar se lasă puțin așteptate. Avem nevoie de perseverență, de mai mult timp în care trebuie să folosim produsele pe bază de retinol. Sunt necesare până la 6-8 săptămâni ca să obținem rezultate vizibile, chiar de 6 luni dacă vrem să vedem niște rezultate cu adevărat spectaculoase”, spune Diana Baicu.

Combate îmbătrânirea cutanată, tratează acneea și stimulează colagenul

”Pe lângă beneficiile antiaging, retinolul are multe alte beneficii privind culoarea tenului, tratarea acneei sau diminuarea ei, punctele negre și albe. Atunci când avem acele comedoane inestetice, retinolul este binevenit.

Acest ingredient oferă rezultate foarte bune în ceea ce privește fermitatea cutanată pentru că, printre multe alte lucruri pe care le face, stimulează producția de colagen.

Advertisement

Putem folosi și împreuna retinolul și colagenul. Retinolul mai merge foarte bine și în combinație cu niacinamidele sau peptidele. În schimb, nu îl folosim niciodată împreună cu alfahidroxiacizi dacă nu vrem să irităm pielea”, adaugă specialistul.

La ce trebuie să fim atenți când folosim produse cu retinol

”Retinolul este unul din puținele ingrediente folosite în industria cosmetică care necesită o atenție sporită și precauții la utilizare. Retinol este un termen generic, întrucât vorbim de fapt despre o familie întreagă de retinoizi. Atunci când suntem începători, aș recomanda să începem cu retinil palmitat, un retinoid cu o concentrație mică de retinol. Astfel vedem cum funcționează pe ten și cât de bine ni se potrivește, dar și în acest caz trebuie să avem răbdare.

Există foarte multe produse tester, cum ar fi fiolele, pentru că retinolul se găsește pe piață sub foarte multe forme. ­­

 Când vorbim despre retinol sau peptide și efectele wow pe care le așteptăm, nu folosim produse care rămân în contact cu pielea foarte puțin timp, cum ar fi cleanserele sau tonerele. Le folosim în special pe cele sub formă de fiole, serumuri sau creme.

Dacă vrem să folosim de la început o concentrație mai mare, atunci trebuie să o facem treptat. Aplicăm de două ori pe săptămână, vedem cum reacționează tenul și apoi creștem treptat”, explică Diana Baicu.

Efectele asupra părului

”Biopeptidele mimetice se folosesc și în tratarea tenului, dar și a părului, cu mare succes. Peptidele sunt lanțuri scurte de aminoacizi care repară colagenul responsabil cu elasticitatea și fermitatea pielii. Dacă vorbim de păr, ele intervin la nivelul moleculelor de keratină. Fiind atât de scurte, ele sunt foarte versatile și atunci acționează exact acolo unde avem o distrucție celulară. În special dacă vorbim de biopeptidele mimetice, organismul le recunoaște ca fiind un ingredient propriu. Ca urmare, rezultatele obținute sunt unele pe termen lung”, spune specialistul.

Advertisement

Cum folosim produsele cu colagen

”Colagenul este foarte important, dar nu îl folosim ca atare. De ce? Molecula lui este foarte mare și nu este absorbită de piele sau păr. De aceea, trebuie să folosim peptide de colagen, produse pro-colagen, stimulatori de colagen. Există un stimulator de colagen injectabil care oferă rezultate spectaculoase. În plus, există numeroase ingrediente în produsele cosmetice care chiar stimulează producția de colagen și elastină”, adaugă Diana Baicu.

Ce tipuri de produse cu retinol sunt indicate

”Ca și cremă de față cu pro-retinol recomand Doctor Babor Refine Cellular Triple Pro-Retinol Renewal Cream. Conține complex triplu pro-retinol de ingrediente active ce previne primele semne de îmbătrânire  și oferă pielii o textură mai netedă și rafinată. Palmitatul de retinil din compoziție este o formă cunoscută și stabilă de Vitamina A și combate cheratoza, hiperpigmentarea și ridurile și declanșează sinteza de colagen. Retinolul incapsulat pătrunde adânc în piele și contracarează semnele de îmbătrânire. Bakuchiol, un pro-retinol vegan derivat din planta Psoralea corylifolia care provine din subcontinentul Indian, completează complexul triplu de reînnoire a pielii.

Apoi, ca și ser, recomand Guinot Serum Anti-Age Reequilibrant, un tratament avansat anti-imperfecțiuni și rejuvenant. Acesta corectează aspectul ridurilor și redă pielii densitatea, grație acțiunii similare cu cea a a retinolului.

Pentru o piele mai fermă, recomand Guinot Liftosome, o cremă-tratament cu „efect de lifting”. Regenereaza fermitatea şi elasticitatea pielii datorită actiunii complexului de Pro-Collagene. Tonifică pielea prin creșterea producției de fibre de elastină și colagen, prevenind în același timp deteriorarea lor și reface conturul feței.

Doctor Babor Lifting Cellular Collagen Peptide Derma Filler Serum este un booster cu peptide de colagen ce îmbunătățește fermitatea, elasticitatea și netezește pielea. Are la bază un complex de colagen vegan de colagen vegetal și acid hialuronic cu masă moleculară mică.

Advertisement

Crema corectoare Guinot Nouvelle Vie previne instalarea și amplificarea semnelor de îmbătrânire: riduri, pete, lipsa de fermitate. Reduce liniile fine de deshidratare, crește metabolismul pielii, șterge semnele de oboseală și amplifică luminozitatea tenului.

Fiolele tratament Dr Babor Peptides Power Serum Concentrates Peptides, Siliciu Organic și Acid Hialuronic Power Serum Ampoules au efect de hidratare și anti-age. Fiolele cu 3 Peptide Bioactive stimulează elasticitatea naturală a pielii și a rețelei de fermitate, Siliciu Organic restructurează țesutul conjunctiv și susține producția de colagen, iar acidul hialuronic 2D susține hidratarea în profunzime și livrarea activilor concentrați. Acest serum reparator contribuie la activarea regenerării naturale a pielii și a mecanismelor esențiale de rejuvenare responsabile pentru aspectul său tânăr. Toate aceste produse recomandate sunt disponibile pe www.topline.ro și în magazinul Top Line, și sunt, până pe 15 octombrie, la discounturi semnificative, în cadrul evenimentului anual Top Beauty Trade Show”, încheie Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.